İki kaşık ekleyince tadı 10 kat lezzetli oluyor! Şeflerin sakladığı menemen tarifi
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemen, soğanlı mı olur soğansız mı olur tartışmasına yeni bir soluk getiriyoruz! Çünkü bu malzeme ile menemenin lezzetini 10 katına çıkaracaksınız. İşte menemeni damak çatlatan bir lezzete dönüştüren o tarif...
Bazen sabah kahvaltılarında, bazen öğlen atıştırmalığı olarak, bazen ise yorucu bir günün ardından pratik bir tarif olarak menemeni sofralarımıza davet ediyoruz. Kısacası hangi öğün olursa olsun Türklerin vazgeçilmezi olan menemene yeni bir tat getiriyoruz! İşte az bilinen ve menemenin lezzetini 10’a katlayan kremalı menemen tarifi…
KREMALI MENEMEN İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 adet küçük soğan
- 2 büyük domates
- 2 yemek kaşığı yemeklik krema
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz (tercihe göre)
KREMALI MENEMEN HAZIRLANIŞI
1) Soğanı soyun ve yıkayın. Ardından küp küp doğrayın.
2) Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını kızdırın.
3) Kızan yağa soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
4) Bu arada domatesleri rendeleyin.
5) Soğanlar pembeleştikten sonra rendelediğiniz domatesi tavaya ekleyin ve iyice kavurun.
6) Ardından kremayı ekleyin ve damak tadınıza göre tuz ile diğer baharatları ekleyin. Kısık ateşte biraz daha pişirin.
7) Son olarak yumurtaları kırın. Arzu ettiğiniz düzeye gelene kadar pişirin.
8) İsterseniz üzerini maydanozla süsleyerek servis edin.
Şimdiden afiyet olsun...
Kaynak: TGRT Haber