İrmikli tatlıların sultanı, Türk kahvesinin yanında olmazsa olmaz sultan lokumu tarifi...
Dünyanın neresine giderseniz gidin geleneksel Türk tatlılarının en başında Türk lokumu yer alıyor. Bir fincan Türk kahvesinin yanında olmazsa olmaz Türk lokumlarının en soylusunun tarifini sizler için hazırladık. Karşınızda oldukça pratik tarifiyle sultan lokumu…
Birçoğumuz için evde lokum yapmak oldukça meşakkatli bir iş olarak gözükebilir ama aslında durum hiç de böyle değil. Çünkü en sevdiğiniz muhallebiyi hazırladıktan sonra onu lokuma çevirmek oldukça kolay. Hazırladığımız sultan lokumu tarifinde damla sakızı muhallebisini kullandık. Ancak siz dilediğiniz muhallebiyi kullanarak evde istediğiniz gibi lokum yapabilirsiniz. İşte kolay bulunur malzemelerle hazırlanan sultan lokumu tarifi…
Malzemeler
Yarım su bardağı irmik
1 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı Hindistan cevizi
13 tane fındık
Hazırlanışı
Akşam kahvesinin yanına olmazsa olmaz sultan lokumunun hazırlanışı oldukça kolay ve pratik. 15 dakikada tatlınızı hazırlamak için yapmanız gerekenler yalnızca şunlar:
Bir tencereye şeker ve unu ekleyin.
Üzerine irmiği ekleyin.
Sütü de ilave ettikten sonra kıvam olana kadar karıştırın.
Kıvam alan karışımı ocaktan alıp içerisine tereyağını da ekleyin ve karıştırın.
Ardından soğumaya bırakın.
Harç soğuduktan sonra dilediğiniz boyutta toplar haline getirin.
Topları Hindistan cevizine bulayın.
Topların üzerine fındıkları yerleştirin. Dilerseniz buzdolabında bekletebilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun!