20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 22°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İsraf olacak diye düşünmeyin! Kalan pidelerinizden yapabilirsiniz: İşte çıldır köfte tarifi

Ramazan ayında kalmış pideleri değerlendirebileceğiniz lezzetli tarifler arıyorsanız çıldır köfte tarifi tam size göre. İsraf olacak diye düşündüğünüz kalan pidelerinizi çıldır köfte yaparken kullanabilirsiniz. Peki çıldır köfte nasıl yapılır, malzemeler ne?

İsraf olacak diye düşünmeyin! Kalan pidelerinizden yapabilirsiniz: İşte çıldır köfte tarifi Çıldır köfte nasıl yapılır? Çıldır köfte malzemeleri
A+ A-

Çıldır köfte teknik olarak iskender yemeğinin çok daha basit hali olarak düşünülüyor. Evde hazırlanan enfes çıldır köftesi israfa karşı çıkarak kalmış pidelerin atılmasını önlüyor. Çıldır köfte yapmak isteyenler "Çıldır köfte nasıl yapılır, çıldır köfte tarifi, çıldır köfte malzeme listesi" sorularına yanıt arıyor. İşte çıldır köfte tarifi...

MALZEMELER

-6 tırnak pide
-500 gr köftelik kıyma
-1 su bardağı ıslatılmış ekmek içi
-Tuz
-Karabiber
-Kekik
-1 su bardağı et suyu
-50 gr tereyağı

Domates sosu için

-1 soğan
-2 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı tereyağı
-3 domates
-Defne yaprağı
-Tuz

Yoğurt sosu için

-2 su bardağı süzme yoğurt
-4 diş sarımsak
-2 tatlı kaşığı tereyağı
-Karabiber

Patates püresi için

-2 patates
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 çay bardağı süt
-Tuz

YAPILIŞI

Kıyma, ekmek içi, tuz, karabiber ve kekiği bir kapta yoğurup hamburger köftesi büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Izgarada pişirin.

Tereyağını bir tavada eritin.

Pideleri tereyağında alt üst ederek kızartın.

Patates püresi için, bir tencerede patatesleri üzerini geçecek kadar suda haşlayın.

Haşlanan patatesleri çatalla ezin. Tereyağı, tuz ve sütü ekleyip iyice karıştırın.

Domates sosu için ince kıyılmış soğan, sarımsaklar ve tereyağını bir tavada soteleyin.

Rendelediğiniz domatesleri ilave edip ezerek pişirin.

Defne yaprağı ve tuzu ekleyip ocaktan alın.

Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın.

Bu karışıma et suyunu ekleyip pideleri ıslatın.

Yoğurt sosu için, süzme yoğurda ince kıyılmış sarımsakları, tereyağını ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Hazırladığınız pideleri servis tabağına alın.

Üzerine sırasıyla patates püresi, köfte ve yoğurt sosunu döküp sıcak servis yapın.

Son Dakika Haberleri Çıldır köfte çıldır köfte tarifi yemek tarifleri