20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İştah kabartan çıtır börek nasıl yapılır?

İştahınızı kabartacak mis gibi çıtır börek tarifiyle geldik. Kısa sürede hazırlanabiliyor olması ile de çok pratik bir tarif. İştah kabartan çıtır börek nasıl yapılır? İşte nefis tarif!

İştah kabartan çıtır börek nasıl yapılır?
A+ A-

El açması börekten neredeyse hiçbir farkı olmayan, görünce iştahınızı kabartacak mis gibi bir çıtır börek tarifi ile geldik. Hem kısa sürede hazırlanabilir olması ile çok pratik bir tarif hem de çabuk hazırlanabiliyor olmasına rağmen çok lezzetli. İsterseniz misafirleriniz geldiğinde ya da sizin canınız çektiğinde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. O halde tarifin detaylarına geçelim. İştah kabartan çıtır börek nasıl yapılır? İşte o mükemmel tarif!

İştah kabartan çıtır börek nasıl yapılır?

İŞTAH KABARTAN ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 adet yufka
  • 200 gram lor peyniri
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Çörek otu

İştah kabartan çıtır börek nasıl yapılır? - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Öncelikle sosu hazırlamak için sıvıyağ, sirke ve unu bir kapta karıştırın.

  2. Tek yufkayı serip bu sostan sürün.

  3. Sonra iç harcı için lor peyniri, baharatlar ve maydanozları karıştırın.

  4. Yufkayı ikiye katlayıp 6 eşit pizza dilimi şeklinde kesin.

  5. Kestiğiniz parçaların geniş kısmına harçları paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.

  6. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu döktükten sonra 180 derecede 35 dakika pişirin.

Son Dakika Haberleri İştah kabartan çıtır börek nasıl yapılır çıtır börek çıtır börek tarifi