İyi Parti'nin B planı: Demokrat Parti!
Aydınlı Ankara Temsilcisi Özçelik: Hukukçular İyi Parti'nin seçime girmesi noktasında bir sıkıntı olduğunu düşünüyor. Demokrat Parti üzerinde seçime girebilir
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin erken seçim konusunda bugün yaptığı zirvenin ardından Erdoğan,"Seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılmasına karar verdik" açıklaması yapmıştı.
Seçimlerin 24 Haziran'a alınmasının ardından “İyi Parti seçimlere girecek mi?”, “CHP'nin adayı kim olacak?”, “Adaylar 100 bin imzayı nasıl toplayacak?” gibi sorular gündeme geldi. Ankara kulislerinde “erken seçime” dair konuşulanları Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik Aydınlık.com.tr'ye değerlendirdi.
Özçelik'in açıklamaları şu şekilde:
'ERDOĞAN'IN SURATI ASIKTI'
“MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 26 Ağustos'ta erken seçim açıklamasının ardından Ankara kulisleri hareketlendi. Bugün, Erdoğan ve Bahçeli görüşmesi gerçekleştirildi. Erdoğan'ın açıklamasında suratını çok iyi görmedim. Ankara'da Erdoğan'ın suratının asıklığı ve mimikleri konuşuldu. Bu durum, bir sıkıntı olduğu ve Erdoğan'ın zoraki bir karar aldığı intibasını oluşturdu. Sıkıntının nedeni hükümetin ekonomik ve siyasi olarak çok zor bir durumda olmasıdır. Türkiye'yi yönetemez haldeler. Bu durum her geçen günde daha kötüye gidiyor. Artık ok yaydan çıktı.
'İYİ PARTİ DEMOKRAT PARTİ ÜZERİNDE SEÇİME GİREBİLİR'
İyi Parti'nin seçime girip giremeyeceği konusunda ise tartışmalar sürüyor. Birçok hukukçu seçime girmesi noktasında bir sıkıntı olduğunu düşünüyor. Ayrıca İyi Parti'nin Demokratik Parti üzerinden seçime girebileceği yönünde temaslar yapıldığı bilgisi var. Ayrıca İyi Parti, Saadet Partisi ile ittifak yapacağını daha önce açıklamıştı.
'CHP'NİN ADAYI SIR GİBİ SAKLANIYOR'
Öte yandan CHP'nin adayının kim olacağına yönelik bilgi verilmiyor. Ancak CHP'nin adayının 6 ay önce belli olduğu ve bu durumun bir sır gibi saklandığı söyleniyor.
'ADALET BAKANLIĞI VE YSK ARASINDA SIKINTI YAŞANIYOR'
İmza ile ilgili herhangi bir açıklama yok. Yeni yapılacak seçim düzenlemesinde bunlar netliğe kavuşacak. Bize gelen bilgiler arasında YSK ile Adalet Bakanlığı arasında imza konusunda sıkıntı yaşanıyor. YSK'nın Adalet Bakanlığı'na bazı uyarılar yaptığı konusunda bilgiler aldık. Çünkü 100 bin imzanın kayıtlara girilmesi gerekiyor. Bu imzaların sahte mi, gerçek mi olduğunu incelemeye bir aday için üç aylık bir süreye ihtiyaç var. Burada ciddi bir sıkıntı olduğu noktasında duyumlar alıyoruz. Seçim kararınını bir cümle ile özetleyecek olursam “korku ve paniğin” bir nedeni diyebilirim.”