İzmir'in incisi Urla hakkında bilinmeyenler: Plajlar, gezilecek yerler, restaurantlar, tarihi, gece hayatı ve daha fazlası
İzmir'in incisi Urla hakkında bunları biliyor muydunuz? İşte Urla'nın tarihi, Urla gezilecek yerler listesi, Urla otelleri, festivalleri, gece hayatı, Urla plajları ve koyları ve daha fazlası Aydınlık'ta...
İzmir'in turistik ilçesi Urla hakkında bilmeniz gerekenleri sıraladık. Tarihi, Urla gezilecek yerleri, Urla otelleri, Urla festivaller, Urla plajları ve daha fazlası...
Urla, İzmir'in bir ilçesidir. Urla'nın doğusunda Güzelbahçe ve Seferihisar, batısında Çeşme, kuzeybatısında Karaburun ve Ege Denizi, kuzeyinde İzmir Körfezi ve güneyinde Ege Denizi bulunur. Urla'da bahar aylarında Urla mutfağının tanıtıldığı Enginar Festivali düzenlenir. Buna ek olarak Urla'ya bağlı Özbek Mahallesinde her yıl Mart Dokuzu Ot Bayramı yapılmaktadır
Urla neyi ile meşhur?
Ege otlarının meşhur olduğu Urla mutfağında; kabak çiçeği dolması, enginar, Girit kabağı salatası, katmer, damat helvası, un kurabiyesi, kekik turşusu, patlıcan turşusu, kınalı bamya, oğlak dolması ve balık buğulama mutlaka denenmesi gereken lezzetler arasında yer alır.
Urla'da nereye gidilmeli? Urla gezilecek yerler
- Urla Şarapçılık
- Şarap İmalathaneleri ve Üzüm Bağları
- Urla Sanat Sokağı
- Yassıca Adası
- Limantepe
- Bit Pazarları ve Sokak Pazarları
- Köstem Zeytinyağı Müzesi
- MMG Şarapçılık
- Şarap İmalathaneleri ve Üzüm Bağları
- Urla Marina
- Uzbaş Çiftliği
- Köstem Zeytinyağı Müzesi
- Urla Sörf House
- Manej Urla
- Barbaros Köyü
- Malgaca Pazarı
- Klazomenai Antik Kenti Zeytin İşliği
- Köstem Zeytinyağı Müzesi
- Arkas Sanat Urla
- Necati Cumalı Anı ve Kültür Evi
- Malgaca İçmeleri
- Güvendik Tepesi
- Bademler Köyü
- Urla İskele
- Çeşmealtı
- Karantina Adası
Urla neden popüler?
Urla'nın İzmir kent merkezine, Çeşme'ye ve denize olan yakınlığı, doğa ile uyumlu düşük yoğunlukta yerleşim dokusu, kent merkeziyle olan güçlü ulaşım bağlantısı tercih edilmesinde en büyük etkenler.
Urla'nın denizi güzel mi?
Altınkoy... Urla'nın doğa olarak en güzel plajı desek yalan olmaz. Bu bakir ve kumluk koya yazın kampçılar doluyor. Üzerinde şemsiye, şezlong kiralayabileceğiniz, ve bir şeyler yiyip içebileceğiniz bir tesis de bulunuyor.
Urla'da ne yenir ne içilir?
- Beğendik Abi, Malgaca Pazarı Önü
- Akın'ın Yeri, Özbek Köyü
- Fırın Vourla, Sanat Sokak
- İrmik Hanım Patisserie, Sanat Sokak ve Bahçe Şubesi
- Urlice Vineyards Cafe, Urla Bağ Yolu
- Pizzeria Luna Romana, Urla Meydanı yakını
- Denizaltı Cafe, Urla İskele
Urla tarihi
Urla'da yapılan arkeolojik araştırmalarda İskele Mahallesi'ndeki Limantepe Höyüğü'nün milattan önce 4000'lere kadar tarihlenebilen bir merkez olduğu ortaya çıkarılmıştır. Buluntuların en önemlilerinden birisi kent limanı olup Ege Denizi'nin bilinen en eski limanlarından biri olduğu kabul edilmektedir. Antik Klazomenai kenti de liman bölgesinde yer alır. Kent, Antikçağ'da özellikle zeytinyağı üretimiyle önemli bir ticaret merkezi olmuştur.
Urla, Aydınoğulları Beyliği ile 1330'lu yıllarda ilk kez Türk egemenliği ile tanışmış, 14. yy sonlarında Osmanlı topraklarına katılmıştır. Urla 16. yüzyılda Ayşe Hafsa Sultan'ın Manisa'da inşa ettirdiği külliyenin gelirlerini karşılayan vakıf yapısı içinde yer almıştır. Denizli Mahallesi Camii, Kamanlı Camii, Sungurlular Camii, Hacı Turan Kapan Camii ve Fatih İbrahim Bey Camii ve Hacı Turan Şadırvanı 15. ve 16. yüzyıllarda yapılmış Türk eserleridir.
Urla'nın denizi temiz mi?
Kumlu bir plaja ve ılık, temiz bir suya sahip olan Urla Kum Denizi Plajı, mavi bayraklı bir plajdır.
Urla pazarı ne zaman?
Pazar, her salı sabahı belediye hoparlörlerinden okunan Pazar Duası ile başlıyor.
Urla nasıl bir yer?
İzmir'in şirin bir ilçesi olan Urla, Ege Bölgesi'nin en güzel tatil beldeleri arasındadır. Tarihi dokusunu korumayı başarmış küçük köyleri, sakin havası, tertemiz denizi ile tatilcileri kendisine çeken Urla ziyaretçilerine bol huzur vadetmektedir. Antik çağlara uzanan tarihi ile Urla'nın eski ismi Klazomenai'dir.
Urla'ya ne zaman gidilir?
Klasik Ege Bölgesi iklimine sahip olan Urla'ya her mevsim gidilebilir. Dondurucu soğuklara burada rastlamanız pek mümkün değildir. Yine de yaz aylarında daha hareketli olan ve eğlence açısından ziyaretçilerine daha çok şey vaat edebilen Urla'nın kışları oldukça sakin ve huzurludur.
İzmir Otogar'dan Urla dolmuşu kaç para?
Güncel fiyat 50 TL olarak belirlenmiştir. Semt garajından bindiğiniz zaman 42 km mesafe vardır. İzmir Otogar'dan Urla 70 Km. Urla'ya gittiğiniz zaman gezilecek bir çok yer bulunmaktadır.
Urla'dan ne alınır?
Urla'ya geldiğinizde öncelikle zeytin, zeytinyağı ve Urla'nın meşhur üzümlerinden satın alabilirsiniz. Urla merkezde yer alan çarşılarda ve mağazalarda hediyelik eşya, süs eşyası, takılar ve bölgeye özel figürler satın alabilirsiniz. Semt pazarından taze meyve ve sebze bulabilirsiniz.
İzmir Urla nereye yakın?
İzmir'e 35 kilometre uzaklıkta bulunan Urla'nın doğusunda Güzelbahçe, batısında Çeşme, kuzeyinde Ege Denizi, güneyinde Seferihisar ve Düden Körfezi ile komşudur. Urla İstanbul'a 600 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Ankara-Urla arası 630 kilometre, Antalya-Urla arası 490 kilometredir.
Urla Sanat Sokağında neler var?
Merkezi konumda Rum evlerinin bulunduğu Sanat Sokağı'nda restoranlar, canlı müzik de yapılan barlar, kafeler, dondurmacı ve pastaneler, el yapımı takılar, hediyelik eşyalar, tasarım ürünler, antikacılar var.
Urla'da Nerede Kalınır? Urla otelleri:
- Urla Pier
- Urla Vineyard Hotel
- 1870's Taş Konak Otel Cafe & Bakery
- Siz Inn Otel Urla
- Turnaboğazı Çiftlik Hotel
- Surla Hotel
- Myhouse Urla Butik Otel
- Maison Vourla Hotel
- Gümrük Urla Otel
- Urla Zeytin Otel
- Urla Pera Hotel
- Two Rooms Hotel
- Hotel Promise
fiyatlar 300 tl'den başlıyor.
Urla'nın ev sahipliği yaptığı dizi ve filmler
- Susuz Yaz (1963)
- Sivri Akıllılar (1977)
- Bitmeyen Şarkı (2010)
- Filozof Anaksagoras (2020)
Urla'nın havası nasıl?
Tertemiz bir havaya sahip olduğu için “Ege'nin akciğeri” olarak bilinen Urla'da yıllık hava sıcaklığı ortalaması 16,8 derece, nispi nemlilik ise yüzde 61 oranında. Yılın 195–200 gününün açık ve güneşli, 30–39 gününün kapalı, 120 gününün ise parçalı bulutlu.
Urla'nın adı nereden gelir?
İlçenin ismini nereden aldığına dair çeşitli rivayetler bulunmaktadır. Halk dilinde Latince ve Rumca bataklık-sazlık anlamına gelen “Vurla” kelimesinden ve Osmanlı Padişahı Mehmet Çelebi'nin komutanlarından İbrahim Beyin sefere çıkarken kendisine “Uğurola”, “Uğurlu geldi” demesinden üretildiği söylenmektedir.
Urla otobüsü kaç tl?
İlk Biniş Tam Ücreti 8,78 olup 120 dakika içinde 1.aktarma 3,50 TL, 2.aktarma 2,00 TL, 3.ve sonraki aktarmalar ise tüm fiyata dahildir.
İstanbul Urla arası otobüsle kaç saat?
İki şehir arasındaki mesafe 626km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 6 saat 55 dakika saat kadar sürer.
İstanbul Urla otobüs bileti ne kadar?
İstanbul Urla otobüs bilet fiyatı en düşük 550 Tl'dir.
Ankara Urla otobüs bileti ne kadar?
Ankara Urla otobüs bilet fiyatı en az 450 Tl'dir. Yaklaşık 9 saat sürmektedir.
Urla gece hayatı, eğlence mekanları ve Urla restaurantları
- Old Sailors
- Harbour Teracce & Bistro
- The Pub Urla
- Avlu Urla Bistro & Meyhane
- Urla Pier Restaurant
- Pizzeria Luna Romana
- Yengeç Restaurant
- Maya Bistro Hotel Restaurant
- OD Urla
- Urla Angelo - Karma Mutfak
ve
- Terkip Urla Restaurant & Bar
Workshop, Kendi Kokteylini Kendin Yap, 80'ler - 90'lar gecesi ve çeşitli keyifli etkinlikler düzenlenir. Lezzetli yiyecek ve benzersiz kokteyl sunumları ile Urla'nın vazgeçilmez restoran ve eğlenceli mekanlarından biridir. 17.00 - 01.00 saatleri arasında açıktır. İletişim ve rezervasyon için: (0232) 754 00 07 - 0544 543 00 / @terkipurla / Terkip Urla konumu: Terkip Urla Restaurant & Bar
Urla rent a car / Urla Araç Kiralama fiyatları
- Dacia Duster 20 Yaş / 1 günlük 1300 Tl
- Mitsubishi L200 22 Yaş / 1 günlük 2750 Tl
Urla plajları ve Urla koyları
- Melengeç Beach
- Altınköy Plajı
- Çeşmealtı Plajı Mavi Beach
- Kum Denizi Plajı
- Yassıcaada Plajı
- Özbek Akkum Plajı
- Gülbahçe Sahili
- Deniz Yıldızı Plajı
- Bodrum Koyu
- Demircili Koyu
Urla nerede?
İzmir'de bulunan Urla'nın konumu için tıklayınız: Urla
İlave etmemi istediğiniz bir bilgi olursa lütfen yorumda belirtiniz. Okuduğunuz için teşekkür ederim.