22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

İzmirli teyze sır gibi sakladığı tarifini verdi! Bu tarifle pişi hiç yağ çekmiyor..

Güzel bir hafta sonu sabahında sevdiklerinizi balon gibi kabarmış pişilerle şaşırtmak ister misiniz? Cevabınız "Evet." ise çok kabaran ve hiç yağ çekmeyen bu pişi tarifi tam size göre!

İzmirli teyze sır gibi sakladığı tarifini verdi! Bu tarifle pişi hiç yağ çekmiyor..
A+ A-

Ansızın gelen misafirleriniz için çayın yanına kolayca hazırlayacağınız pişiler harika görüntüsü ve tadıyla adından çok söz ettirecek. Her evde bulunabilecek malzemeleri az miktarda kullanarak çok sayıda enfes pişiler hazırlayabilirsiniz. Tarifi uygularken püf noktalara dikkat ederek pişi hamurunuzun istediğiniz kıvamda olmasını sağlayabilirsiniz. İşte o tarif...

ÇOK KABARAN HİÇ YAĞ ÇEKMEYEN PİŞİ TARİFİ

Pişi için gereken malzemeler
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un


Malzemeleri karıştırma zamanı
Oda sıcaklığındaki süt, yoğurt ve yumurtayı kaba alın ve güzelce çırpın. Ardından tuzu ve kabartma tozunu ekleyin. Azar azar un ekleyerek yoğurmaya başlayın.

Hamurunuzu dinlendirmeyi unutmayın
Yumuşak bir kıvamda ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar hamura un ekleyebilirsiniz. Ancak dikkat edin, hamura çok fazla un eklemek pişinizin sert olmasına neden olur. Kabın içinde yoğurduğunuz hamuru toparlayın ve top hâline getirin. Kabın üzerini streç filmle kapatarak on dakika dinlendirin.

Şimdi hamurunuzu şekillendirebilirsiniz


İzmirli teyze sır gibi sakladığı tarifini verdi! Bu tarifle pişi hiç yağ çekmiyor.. - Resim : 1

Hamuru dinlendikten sonra un serptiğiniz tezgâha alın. Tezgâhın üzerinde hamuru yeniden yoğurduktan sonra iki eşit parçaya ayırın. Elde ettiğiniz parçaların her birini oklava yardımıyla açın. Hamuru hafifçe unlarsanız daha rahat açabilirsiniz. Çok ince olmayacak şekilde açtığınız hamura şekil vermek için kurabiye kalıbı veya bardak kullanabilirsiniz. Kenarlarda kalan küçük parçaları bir araya toplayıp yeniden yoğurarak aynı işlemleri tekrarlayın. Yuvarlar şekiller vermek istemiyorsanız bir bıçak yardımıyla hamuru küçük karelere bölebilirsiniz.

Sade olmaz diyenlere
Pişi hamurunu peynirli, patatesli gibi iç harçlar kullanarak pişirmek isterseniz bu aşamada şekil verdiğiniz hamurların üzerine bir miktar iç harç koyarak ikiye katlayabilirsiniz.

Orta ateşte kızartın
Dilediğiniz şekli verdiğiniz pişi hamurlarını kızgın yağda kızartın. Bir anda kızarıp sertleşmemesi için ocağın orta ateşte olmasına dikkat edin. Sık sık çevirerek kızarttığınız pişileri kâğıt havlu serili bir servis tabağına alın. İşte yağ çekmeyen pişileriniz hazır. Afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri hamur nasıl kaparır HAMUR İŞİ TARİFLERİ pişi nasıl yapılır pişi tarifi pişi yağ çekerse ne olur