Tam kıvamında pofuduk cheesecake! Japon usulü cheesecake tarifi...
Muhteşem dokusuyla hafif lezzetiyle baş tacı olmaya layık bir tarif olan Japon Cheesecake aslında sosyal medyada çok sık gördüğümüz lezzettir. Peki Japon Cheesecake nedir ve Japon Cheesecake nasıl yapılır? İşte tarifi...
Cheesecake denince hepimizin aklına altta kıtır kıtır tabanı olanı, yumuşacık peynir dolgulu, üzeri meyve sosuyla bezenmiş cheesecake geliyor. Çünkü nerede yersek yiyelim bu üç katmanlı haliyle karşılaşıyoruz. Bir de birçoğumuzun henüz tanışmadığı yalnızca peynirli katmandan oluşan hali var, adına da Japanese Cheesecake deniyor. Öyle pofuduk, öyle hafif ki yedikçe yeniyor. Ayrı katmanları olmadığı için kolayca hazırlanıyor. İçerisindeki yoğun peynir aroması ile ''cheesecake'' adını belki de diğerlerinden daha çok hakediyor.
Hazırlaması kolay, mis gibi kokular yayarken yaklaşık bir saat pişmesini beklemek zor, sonuçsa beklemeye değer. Deneyin ve görün diye tarifi buraya bırakıyor, şimdiden afiyet olsun diyoruz.
JAPON USULÜ CHEESECAKE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
250 gram krem peynir
50 ml.süt
3 adet yumurta
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
JAPON USULÜ CHEESECAKE TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırırken birbirlerine karışmamalarına ve beyazlarını çırptığınız kabın kuru olmasına dikkat edin. Beyazlarını iyice katılaşıncaya kadar çırptıktan sonra karışıma eklerken nazik hareketlerle köpüğü söndürmeden karıştırın. Un yerine aynı oranda mısır nişastası, kabartma tozu yerine 1/2 çay kaşığı oranında krem tartar kullanarak da tarifinizi hazırlayabilirsiniz.
JAPON USULÜ CHEESECAKE TARİFİ NASIL YAPILIR?
- Krem peyniri ve sütü derin bir kaba alarak mikserle çırpın.
- Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın, sarılarını krem peynire ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Şekerin yarısını, un ya da nişastayı, kabartma tozunu ve limon suyunu ekleyerek çırpmaya devam edin.
- Yumurta beyazlarını ayrı bir kapta çırpmaya başlayın. Üzerine kalan şekeri yavaş yavaş ekleyerek, iyice katılaşıncaya kadar çırpın.
- Yumurta beyazlarını karışıma 3 seferde ekleyerek, spatula yardımıyla köpüğünü söndürmeden yavaş yavaş karışıma yedirin.
- 20 cm'lik kelepçeli kalıbı tereyağı ile yağlayın ve karışımı içine dökün.
- Kalıbı derin bir tepsiye yerleştirerek tepsiyi kalıbın yarısına gelecek kadar sıcak su ile doldurun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 55 dakika pişirin. Fırını kapattıktan sonra keki 10 dakika daha fırında bekletin ve ılıdıktan sonra dilimleyerek afiyetle tüketin.