22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 15°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kabak sevmeyen kalmasın! Kabaktan kalamar nasıl yapılır? Kabak kalamar tarifi...

Bu tarifle emin olun kabak sevmeyen kimse kalmayacak. Çok lezzetli ve herkesin sevebileceği bir meze tarifini paylaştık. Kabaktan kalamar nasıl yapılır? İşte çok lezzetli kabak kalamar tarifi...

Kabak sevmeyen kalmasın! Kabaktan kalamar nasıl yapılır? Kabak kalamar tarifi...
A+ A-

Kabak kalamar, gerçek kalamar yerine kabak kullanarak yapılan bir bitkisel alternatif yemektir. Kabak kalamarın lezzeti gerçek kalamarınkinden farklı olacaktır, ancak kabak halkaları hafifçe çıtır ve lezzetli olacaktır. İsteğe bağlı olarak, limon suyu sıkarak veya diğer baharatlarla tatlandırabilirsiniz. Denediğinizde normal kalamardan daha lezzetli olduğunu fark edeceksiniz. Peki kabak kalamar nasıl yapılır? İşte o lezzetli tarif...

Kabaktan kalamar nasıl yapılır?

KABAKTAN KALAMAR NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • 2 büyük kabak
  • 1 su bardağı un (isteğe bağlı olarak glutensiz un kullanabilirsiniz)
  • 1 su bardağı mısır unu
  • 1 çay bardağı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı toz biber
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu (isteğe bağlı)
  • Sıvı yağ (kızartma için)
  • Limon dilimleri ve mayonez (servis yapmak için)

Kabak sevmeyen kalmasın! Kabaktan kalamar nasıl yapılır? Kabak kalamar tarifi... - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Kabakları iyice yıkayın ve kabuklarını soyun.
  2. Kabakları ince halkalar halinde dilimleyin. Kalamar halkalarına benzemesi için yaklaşık 1/2 inç genişliğinde olmaları gerekebilir.
  3. Un, mısır unu, mısır nişastası, tuz, karabiber ve isteğe bağlı olarak sarımsak tozunu büyük bir karıştırma kabında karıştırın.
  4. Kabak halkalarını bu karışıma bulayın, fazla un karışımını sallayarak çıkarın.
  5. Geniş bir tavada sıvı yağı kızdırın. Yağ yeterince sıcak olduğunda, kabak halkalarını tek tek yağa dikkatlice ekleyin. Kızartmak için 3-4 dakika pişirin veya kabaklar altın rengini alana kadar.
  6. Kızarmış kabak halkalarını havlu kağıt üzerine çıkarın, fazla yağı emmesi için biraz bekletin.
  7. Sıcak servis yapın. Limon dilimleri ve mayonez ile servis edebilirsiniz.

Son Dakika Haberleri kabak kalamar kabaktan kalamar Kabaktan kalamar nasıl yapılır Kabak kalamar tarifi