23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 14°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kabaran kekin sırrı nedir? Meğer bu kadar basitmiş... Puf puf kabaran limonlu kek tarifi

Bu tariften sonra artık kabarmayan kek kalmayacak! İşte çok ama çok lezzetli kabaran kek tarifinin püf noktaları. Peki kabaran kek nasıl yapılacak? İster çay ister kahve yanına harika bir kek tarifimiz var.

Kabaran kekin sırrı nedir? Meğer bu kadar basitmiş... Puf puf kabaran limonlu kek tarifi
A+ A-

PUF PUF KABARAN LİMONLU KEK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 çay bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı susam

Şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın. Daha sonra süt ve sıvı yağ ekleyin güzelce karıştırdıktan sonra rendelenmiş limon kabuğu ekleyin.

En son un, kabartma tozu ve vanilini ekleyin.

Tüm malzemeler birleşince kalıbınızı güzelce yağlayın. Yağladığınız kalıba susam serpin ve harcınızı kalıba dökün. 170 derece ısınmış fırında yaklaşık 50 dakika kadar pişirin.

KABARIK KEKİN SIRRI NEDİR?

Öncelikle keki puf puf yapmak için en önemli püf noktamız yumurta ve şekeri beyazlayıp köpük köpük olana kadar çırpmak. Yumurta ve şekeri ne kadar güzel çırparsanız kekiniz o kadar yumuşak olacaktır. İkinci püf noktamız yumurtayla şekeri çırptıktan sonra mikser kullanmamak. Diğer malzemeleri eklemeye başladığınız andan itibaren kekinizi mikser kullanmadan çırpma teli ile yavaşça karıştırın. Üçüncü püf noktamız unu eleyerek katın. Kabartma tozu, vanilya ve unu birbirine karıştırın ve eleyerek ekleyin. Dördüncü ve son püf noktamız ise kekiniz piştikten sonra fırından çıkarmayın. Fırını kapatın ve 10 dakika kadar keki sıcak fırında bekletin.

Kaynak: yemek.com

Son Dakika Haberleri kabaran kek kek tarifi kek nasıl kabarır