20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 24°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kabardıkça kabaran az malzemeli kek! Sütsüz yoğurtsuz pofuduk Sulu Kek tarifi

Klasik keklerden sıkıldıysanız ve az malzemeli bir kek tarifi arıyorsanız Sulu Kek tam size göre! Kabardıkça kabaran, sütsüz yoğurtsuz pofuduk Sulu Kek tarifini sizin için derledik.

Kabardıkça kabaran az malzemeli kek! Sütsüz yoğurtsuz pofuduk Sulu Kek tarifi

Geleneksel kek tariflerinden sıyrılarak süt ve yoğurdu unutmanızı sağlayacak bir kek tarifi mi arıyorsunuz? Sulu kek, süt ve yoğurt yerine sadece bir çay bardağı ılık su ile hazırlanıyor. Az malzemesi, pratikliği ve pofudukluğuyla Sulu Kek damakları fethetmeye hazır. İşte sütsüz yoğurtsuz pofuduk Sulu Kek tarifi...

SULU KEK TARİFİ

MALZEMELER

Kabardıkça kabaran az malzemeli kek! Sütsüz yoğurtsuz pofuduk Sulu Kek tarifi

2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık su (parmağınızı yakmayacak seviyede)
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu ve vanilya
1 tatlı kaşığı kakao

HAZIRLANIŞI

1. 2 yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri geniş bir kaba alarak köpürene kadar çırpın.
2. Sıvı yağ, un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edin.
3. Ilık suyu karışıma ekleyin. Ilık su, kekin kabarmasını ve pofuduk dokuda olmasını sağlayacak. Ilık suyu en son eklemeye dikkat edin.
4. Yağlamış olduğumuz kalıbınıza karışımın yarısını dökün, kalan karışıma kakao ekledikten sonra aynı şekilde üzerine dökün.
5. Önceden ısıtılmış 180 derecede 30 dakika pişirin. Kürdan testi yaptıktan sonra pofuduk Sulu Kek'iniz hazır.

Afiyet olsun!

Görsel kaynak: medyabar

Sulu Kek KEKİN KABARMASI İÇİN NE YAPILMALI Kek Tarifleri kek nasıl kabarır