21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kabarma garantili kek tarifi! Meşhur pastacıdan tüm püf noktaları ile...

'Kekim kabarmıyor, kabarsa da hemen sönüyor' diyorsanız bu haberimiz sizin için. İşte karşınızda tüm püf noktaları ile kabarma garantili kek tarifi...

Kabarma garantili kek tarifi! Meşhur pastacıdan tüm püf noktaları ile...

Çay saatlerinin olmazsa olmazı olan kekin lezzetini şahlandıran şey elbette kabarması. Bu kek tarifi ise 'kekim kabarmıyor' sözünü rafa kaldıracak. Peki, kekin kabarma püf noktası ne? Kabaran kek nasıl yapılır? Aslında en önemlisi kabaran kek nasıl sönmez? İşte çok merak edilen bu soruların yanıtları...

KABARMA GARANTİLİ KEK İÇİN MALZMELER

3 yumurta ( oda sıcaklığında )
1 bardak şeker
1 bardak ılık süt
1 bardak sıvı yağ
2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı kakao
2 su bardağı un
1 vanilya

KABARMA GARANTİLİ KEK TARİFİ İÇİN PÜF NOKTALARI

⭐ Kekin kabarması için en önemli püf noktası fırın ayarı. Fırının kesinlikle fansız ayarda çalıştırılması gerekiyor. Alt üst pişirme ayarında ve önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında kek çok daha iyi kabarıyor.

⭐ Kekin fırına verilmesinden sonra ilk 35 dakika kesinlikle fırının kapağının açılmaması gerekiyor. Çünkü bu durum kekin sönmesine neden oluyor.

⭐Kek hamuru hazırlanırken kullanılan tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor.

⭐ Yumurtaları keki yapmadan en az 30 dakika önce dolaptan çıkarmalısınız.

⭐ Kekin çok tatlı olmasını istemiyorsanız 200 ml'lik bir su bardağı ölçüsünde kullanmanız yeterli. Ancak daha şekerli seviyorsanız ölçüyü bir buçuk su bardağına çıkarabilirsiniz.

KABARMA GARANTİLİ KEK NASIL YAPILIR?

👉 Yumurta ve şekeri 10 dakika boyunca çırpın.

👉 Ardından 1 su bardağı sıvı yağı ve sütü ilave ederek çırpma işlemini sürdürün.

👉 2 paket kabartma tozu, un ve vanilyayı eleyerek harcın içerisine ekleyin.

👉 Pürüzsüz bir kek harcı elde edene kadar çırpmaya devam edin.

👉 Hazırladığınız kek harcını bir kaseye ayırın ve içine 1 yemek kaşığı kakao ilave edip kenara alın.

👉 Kalan harcın yarısını yağladığınız kek kalıbına dökün ve kakaolu olan harcı orta kısmında gezdirin. Kalan sadece harcı en üst kısma dökün.

👉 Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 40 dakika kadar pişrin. Pişirme süresinin fırından fırına farklılık göstereceğini unutmayın.

Son Dakika Haberleri