27 Aralık 2024 Cuma
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kabarması tepsilerden taşıyor, hiçbir koşulda bayatlamıyor! 3-2-1 poğaça tarifi...

Bu poğaça asla bayatlamıyor ve maya olmadan kabartma tozuyla puf puf kabarıyor. İşte karşınızda bayatlamayan 3-2-1 poğaça tarifi...

Kabarması tepsilerden taşıyor, hiçbir koşulda bayatlamıyor! 3-2-1 poğaça tarifi...

Hem çok kolay, hem çok hızlı, hem de yemesi pek keyifli muhteşem bir poğaça...Bayatlamayan kabartma tozlu poğaça tarifi, hazırlandıktan sonra tadına bakıp da beğenmeyenini, ikincisini istemeyenini zor bulursunuz. İçindeki malzemelerin miktarlarından dolayı “3-2-1 poğaça tarifi” diye de bilinen bu lezzetli tarifi denediğinizde vazgeçilmeziniz olacak. 

BAYATLAMAYAN 3-2-1 POĞAÇA İÇİN MALZEMELER

3 paket kabartma tozu
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta beyazı
1 su bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı un

İç malzemesi:

150 gram beyaz peynir

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı susam

BAYATLAMAYAN 3-2-1 POĞAÇA NASIL YAPILIR?

1- Bir yoğurma kabına; yağ, yoğurt ve yumurta beyazını alıp güzelce karıştırın.
2- Ardından kabartma tozları, tuz, şeker ve sirkeyi de ilave edip, tekrar karıştırın.
3- Unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Hafifçe ele yapışan bir hamur elde edeceksiniz.
4- Hazırladığınız hamurdan mandalinadan biraz küçük olacak parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayın ve avucunuzla bastırıp yassılaştırın.
5- Yassılaştırdığınız hamur parçasının ortasına bir çatalla ezdiğiniz beyaz peynirden biraz koyun.
6- Kenarlarını birleştirip kapatın ve tekrar yuvarladıktan sonra yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine yerleştirin.
7- Tüm hamuru bu şekilde hazırlayıp tepsiye dizin.
8- Üstlerine bir fırça yardımıyla yumurta sarısı sürün ve susam serpin. Önceden ısıttığınız 200 derece fırında, üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika pişirin.
9- Tepsiyi fırından aldıktan sonra ılıklaşmasını bekleyin ve ardından servis edin. 

Son Dakika Haberleri