22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kademeli normalleşme başlıyor: Restoranlar yüzde 25'lik kapasite ile açılabilir

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz, kademeli normalleşmenin nasıl olacağına dair açıklamalarda bulundu. ''Bundan sonra yerinde karar dönemi başlıyor' diyen Kayıpmaz, illerdeki kısıtlama durumunun risk oranına göre belirleneceğini söyledi.

Kademeli normalleşme başlıyor: Restoranlar yüzde 25'lik kapasite ile açılabilir
A+ A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu, Mart ayı itibarıyla kademeli normalleşme sürecinin başlayacağını duyurdu.

Bilim Kurulu üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz da kademeli normalleşmeye dair detayları paylaşarak "Bundan sonra yerinde karar dönemi başlıyor" dedi. Kayıpmaz, şöyle konuştu:

"İllerdeki aşılama oranları, vaka sayıları, yeni servis yatışlarına, artış ve azalmaya göre 4'e ayrılacak. İllerdeki durum riskli bir haldeyse o zaman kapanma ve kısıtlamaların sıkılaştırılması söz konusu olacak."

'RESTORANLAR ESKİSİ GİBİ HİZMET VERMEYEBİLİR'

Restoran ve kafelerdeki gevşemeye açıklık getiren Kayıpmaz, şu ifadeleri kullandı:

"İli ya da ilçeyi temiz tutmak adına giriş çıkışlar kapatılabilir. Yeri geldiğinde iller bazında değerlendirilip uygulamaya alınabilecek bir önlem. Restoranlar eskisi gibi hizmet vermeyebilir. HES kodu ile misafir kabul edecekler. Örneğin yüzde 25'lik bir kapasite ile açılabilirler. Misafirlere bir süre kısıtlaması uygulanabilir. Havaların ısınması ile beraber dış mekanlarda açılacak. Mesafeler açılınca insanlar daha geniş oturabilecek. Restoran ve kafelerdeki gevşeme de Mart başından itibaren olacak."

SPUTNİK
Son Dakika Haberleri kademeli normalleşme yerinde karar dönemi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz