KAGİDER ilk sürdürülebilirlik raporunu açıkladı
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) sürdürülebilirlik raporunu basın mensuplarıyla paylaştı. KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu ve KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Beyzade Berkol raporun amacını anlattı
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER), sürdürülebilirlik raporunu ilk kez kamuoyuna açıkladı. Rapor, dün basın mensuplarıyla paylaşıldı.
KAGİDER, 2002 yılından beri çeşitli faaliyetler, projeler ve iş birlikleri yapıyor. Sürdürülebilirlik raporunun amacını anlatan KAGİDER Başkanı Esra Bezircioğlu, 22 yılda derneğin oluşturduğu etkiyi verilerle ifade ederek, bugün 46 farklı sektörden 500’ü aşkın üyesiyle birlikte 110 milyar dolarlık ciro ve 250 bin kişilik istihdam gücüne sahip bir dernek olarak Türkiye ekonomisinin yüzde 10’unu temsil ettiklerini söyledi. Bezircioğlu şöyle devam etti:
“Birleşmiş Milletler’in belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma amacının rehberliğinde hazırladığımız ilk sürdürülebilirlik raporu ile KAGİDER’in sürdürülebilirlik ve sosyal etki alanındaki performansını değerlendirerek, gelecek stratejileri belirlemeye ve daha sürdürülebilir gelecek için adımlar atmaya yönelik bir çerçeve sunmayı amaçladık.
"Kadın, toplum, dünya ve gelecek odağında sürdürülebilirlik yolculuğundaki ilerlememizi paylaşıyoruz. Özellikle bu yıl Avrupa Ekonomik ve Sosyal Komitesi’nde Türkiye’yi temsil edecek genişleme aday ülke üyelerinden biri olarak seçilmenin yanı sıra, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) komitesine Türkiye’den seçilen tek dernek olduk.”
‘80 PROJE HAYATA GEÇTİ’
Küresel Amaçlar olarak da bilinen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları (SKA); yoksulluğa son verme, gezegenimizi koruma ve insanlığın 2030 yılına dek barış ve refaha ulaşması amacıyla belirlenmiş, birbirinden ayrılamaz ve birbirine bağlı 17 amaç şöyle:
“Yoksulluğa son, açlığa son, sağlıklı ve kaliteli yaşam, nitelikli eğitim, Toplumsal cinsiyet eşitliği, Temiz su ve sanitasyon, erişilebilir ve temiz enerji, insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, sanayi, yenilikçilik ve altyapı, eşitsizliklerin azaltılması, sürdürülebilir şehirler ve topluluklar, sorumlu üretim ve tüketim, sorumlu üretim ve tüketim, iklim eylemi, sudaki yaşam, karasal yaşam, barış, adalet ve güçlü kurumlar, amaçlar için ortaklıklar."
Berkol, Derneğin projeleri arasında kadın girişimcilerin dijitalleşme süreçlerine destek olmak, sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda iş yapma fırsatları oluşturmak, kadınların liderlik kapasitelerini geliştirmek gibi alanlarda çalışmalar bulunduğunu kaydetti.