23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kahramanmaraş'ın tescilli lezzeti! Eli Böğründe tarifi

Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kırmızı et ile yapılan yemekler vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Bu bayramda farklı bir lezzet tatmak istiyorsanız Kahramanmaraş'ın tescilli lezzeti Eli Böğründe tam size göre. İşte tarifi....

Kahramanmaraş'ın tescilli lezzeti! Eli Böğründe tarifi
A+ A-

Kahramanmaraş'ın yöresel lezzetlerinden biri olan Eli Böğründe, et ve baharatlar ile yapılan bir yemek. Misafir sofralarınızı şenlendirecek lezzetin işte tarifi...

MALZEMELER

600 gram kuzu kuşbaşı

4-5 adet domates

7-8 adet biber

3 adet patates

4-5 diş sarımsak

3-4 adet küçük boy soğan ya da arpacık soğan

Tuz

Pul biber

Karabiber

Kekik

4 yemek kaşığı zeytinyağı

Tereyağı

Sosu İçin;

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 su bardağı sıcak su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

-İlk önce et; zeytinyağı, tuz ve baharatlarla karıştırılıp, 1-2 saat dinlendirilir. Bu işlem, etin daha yumuşak olmasını sağlıyor.

-Geçelim en kolay kısma, patateslerin kabukları soyulur ve küp küp doğranır. Domates ve biberler de büyüklüğüne göre dilimlenir.

-Soğan ve sarımsağın kabukları soyulur. Tüm malzemeler tepsiye sıra sıra dizilir.

-Etin üzerine, çay kaşığıyla ara ara tereyağı konulur.

-Patateslerin üzerine tuz ve dilediğiniz baharat atılır.

-Sos için; zeytinyağı ve salça, bir kapta suyla açılır ve bütün malzemelerin üzerine gezdirilir. Evet yemeğimiz fırına girmeye hazır.

-Üzerini bir kapak ya da yağlı kağıtla kapatıp, 200 derece fırında etler yumuşacık oluncaya kadar pişirilir.

-Pişerken etleri arada bir karıştırabilirsiniz. Genelde 1,5 saate yakın bir sürede pişiyor.

-Orijinalinde bu şekilde tamamen fırında pişiyor etler ama süre çok uzun derseniz, etleri önceden çok az haşlayıp yapabilirsiniz. Fırından fırına pişme süresi farklılık gösterebilir.

Kaynak: nefisyemektarifleri.com

Kahramanmaraş yöresel yemekler yöresel tatlar Kahramanmaraş yemekleri etli yemekler Eli Böğründe yemek tarifleri