22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kahvaltıya çok yakışır! Çok lezzetli ve pratik elma reçeli tarifi...

Reçel yapma mevsimi yavaştan başladı. Bu elma reçeli tarifi kahvaltılarınıza çok yakışacak. Eğer reçeli seviyorsanız ama yapmaya üşeniyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. İşte çok lezzetli ve pratik olan elma reçelinin tarifi...

Kahvaltıya çok yakışır! Çok lezzetli ve pratik elma reçeli tarifi...
A+ A-

Reçel mevsiminin başlamasıyla birlikte evde olan meyvelerimizi bu amaçlarla değerlendirmeye başladık. Aynı zamanda elimizde fazla kalan ve çürümekle olan meyveleri de bu şekilde çok güzel değerlendirebiliyoruz. Reçeller yoğun lezzeti ve kıvamıyla herkesin sevdiği bir tatlı türüdür. Özellikle de kahvaltılarımızı süsler. Yanına kaymak ya da tereyağı ile birlikte servis edebilirsiniz. Ya da ekmek üstü lezzet olarak da reçeli tüketebilirsiniz. Reçel yemeyi seviyorsanız ama yapmaya üşeniyorsanız bu tarife bir şans vermelisiniz. Hem çok lezzetli oluyor hem de hazırlaması çok pratik. İşte çok lezzetli ve pratik elma reçeli tarifi...

elma reçeli tarifi

ELMA REÇELİ TARİFİ

MALZEMELER

  • 1 kg olgun elmalar
  • 800 gram toz şeker
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tarçın

Kahvaltıya çok yakışır! Çok lezzetli ve pratik elma reçeli tarifi... - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Elmaları soyun ve çekirdeklerini çıkarın, sonrasında küçük küçük doğrayın.
  2. Bir tencereye doğradığınız elmaları, toz şekeri, limon suyunu, suyu ve tarçını ekleyin.
  3. Karışımı karıştırın ve orta ateşte kaynatın.
  4. Karışım kaynamaya başladıktan sonra, ateşi düşürün ve ara sıra karıştırarak yaklaşık 45 dakika boyunca pişirin. Elmalar yumuşayıp reçel kıvamını alana kadar pişirin.
  5. Pişen reçeli sıcakken, temiz ve kuru cam kavanozlara dökün.
  6. Kavanozları sıkıca kapatın ve ters çevirerek soğumalarını bekleyin. Bu yöntemle vakumlu kapaklar oluşur ve reçelinizin daha uzun süre dayanmasını sağlar.

Son Dakika Haberleri elma reçeli Elma reçeli tarifi pratik elma reçeli lezzetli reçel tarifi