19 Eylül 2024 Perşembe
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kalburabastı tatlı tarifi! Kalburabastı tatlısı tarifinin malzemeleri neler?

Şerbetli tatlı severlerin sevdiği lezzetlerden biri olan kalburabastı tatlısı şekli itibari ile zor bir tatlı olarak görülür. İşte kalburabastı tatlı tarifi! Kalburabastı tatlısı tarifinin malzemeleri neler?

Kalburabastı tatlı tarifi! Kalburabastı tatlısı tarifinin malzemeleri neler?
A+ A-

Şerbetli tatlılardan olan kalburabastı tatlısı, ismini aldığı şeklinden dolayı hazırlaması zor gibi dursa da elinizin altında metal ya da hasır bir kalbur olduktan sonra gayet kolay aslında. Yemek tariflerinin tamamlayıcısı olan kalburabastı tatlı tarifini hazırlamak bu kadar basit aslında.

Kalburabastı tatlı tarifi! Kalburabastı tatlısı tarifinin malzemeleri neler? - Resim : 1

YOĞURTLU KALBURABASTI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
4 su bardağı un
1 çay bardağı irmik
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
1 silme çay kaşığı karbonat

ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1 dilim limon

İÇİ İÇİN:

100 gram ceviz içi

YOĞURTLU KALBURABASTI TARİFİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak şerbet için şeker, su ve limon dilimini uygun bir tencereye alın.

Şeker eriyinceye kadar karıştırın. 20 dakika kadar kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Hamur için sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yoğurt ve yumurtayı karıştırma kabına alıp çırpın.

Tuz, irmik, kabartma tozu, karbonat ve unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Rendenin ince tarafına koyup elinizle açtırın. İçine bir parça ceviz koyun.

Hamuru yavaşça katlayın ve üst kısmına dokunmadan yanlardan tutarak hamuru tepsiye dizin.

Bu şekilde bütün hamuru hazırlayın.

Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.

Fırında çıkar çıkmaz şerbeti üzerine dökün.

Tatlı sıcak, şerbet soğuk olacak. Şerbeti iyice çekip dinlendirdikten sonra üzerini süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kaynak: yemek.com

Son Dakika Haberleri Kalburabastı Kalburabastı tarifi şerbetli tarifi