Bu kısır tarifini hiç denemediniz! Bulgur yerine o malzemeyi koyarsanız...
Gün sofralarının en sevileni kısır, özel rahatsızlığa sahip olanlar ya da bulgur sevmeyen kişiler tarafından tüketilemiyordu. Bulgur yerine konulan o malzeme, kısırı hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli hale getirecek.
Gün sofralarının vazgeçilmezi olan kısır, bol bulgur içerdiğinden hem şişkinlik hem de mide rahatsızlıklarına yol açabiliyor. Özellikle Çölyak hastaları, gluten intoleransı veya alerjileri olan kişiler, ne kadar çok sevseler de Kısır tüketemiyor. Bu rahatsızlığa sahip olanlar ve Kısır'ı daha sağlıklı hale getirmek isteyenler için alternatif bir tarif hazırladık. Bulgur yerine konulan karabuğday, hem sağlıklı bir alternatif hem de lezzetiyle gerçek Kısır tarifine taş çıkarıyor. İşte Karabuğdaylı Kısır tarifi...
KARABUĞDAYLI KISIR TARİFİ
MALZEMELER
Yarım su bardağı karabuğday
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
4 dal taze soğan
2 yeşil biber
1 kapya biber
Yarım demet maydanoz
Çeyrek demet nane
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı sumak
HAZIRLANIŞI
Karabuğdayı bir saat suda bekletin. Süzün ve üzerini geçecek kadar su eklediğiniz tencerede taneler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Soğanı zeytinyağından kavurun.
Salçaları ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Süzülen karabuğday taneleri soğuduktan sonra derin bir kaseye alın. Üzerine soğumuş soğanlı salçayı ekleyin. Doğranmış yeşillikler ve biberleri ekleyin.
Baharatları, limon suyu, nar ekşisi ve arzuya göre zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
Karabuğdaylı Kısır tarifi hazır. Afiyet olsun!