Karaciğer dostu zeytinyağlı pırasa nasıl yapılır? Zeytinyağlı pırasa tarifi...
Karaciğer sağlığını desteklemek için bazı besinleri tüketmek çok önemlidir. Zeytinyağlı pırasa yemeği de onlardan biridir. Peki karaciğer dostu zeytinyağlı pırasa nasıl yapılır? İşte çok lezzetli zeytinyağlı pırasa tarifi...
Karaciğer sağlığını artırmak için ıspanak, pırasa, pazı, brokoli, lahana gibi besinleri tüketmek çok faydalıdır. Bu besinler karaciğerlerin temizlenmesini sağladığı gibi aynı zamanda antioksidan özellikler ve lif içermektedir. Eğer bu yiyecekleri severek tüketiyorsanız çok şanslısınız demektir! Bunlar dışında zeytinyağının da bu anlamda oldukça faydaları olduğu bilinir. Bu sebepten sıvıyağ yerine zeytinyağı tüketimi genellikle önerilir. Aynı zamanda portakal, greyfurt, limon gibi turunçgillerin de C vitamini ve diğer antioksidanları içerdiği için karaciğer temizlenmesine yardımcı olduğunu bilinir. Bugün ise tam bir karaciğer dostu olan zeytinyağlı pırasa yemeğinin tarifini vereceğiz. İşte çok lezzetli zeytinyağlı pırasa tarifi...
KARACİĞER DOSTU ZEYTİNYAĞLI PIRASA NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
- 4-5 adet pırasa
- 1 büyük havuç
- 1 büyük soğan
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı pirinç (isteğe bağlı)
- Tuz
- Şeker
- Limon suyu
YAPILIŞI
- Pırasaların yeşil kısımlarını kesin ve beyaz kısımlarını ince halkalar halinde doğrayın.
- Havucu soyun ve yuvarlak halkalar halinde kesin. Sonrasında soğanı ince ince doğrayın.
- Geniş bir tencerede zeytinyağını ısıtın. Soğanları ekleyin ve yumuşayıncaya kadar kavurun.
- Doğradığınız pırasa ve havuçları ekleyin. Birkaç dakika karıştırarak soteleyin.
- Eğer kullanmak istiyorsanız pirinci ekleyin ve biraz süre daha karıştırın.
- Suyu ve bir tutam tuzu ekleyin. Ayrıca tat vermesi için bir çay kaşığı kadar şeker ekleyin.
- Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pırasalar yumuşayana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
- Sonrasında üzerine limon sıkarak servis edebilirsiniz.