22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Karaman’da çilek üretimi yüzleri güldürdü

Karaman’da çilek üretimi denemeleri olumlu sonuç verdi. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, çilek üretimi yapılan yerleri ziyaret etti

Karaman'da çilek yetişir mi...Karaman'da çilek ekimi denemeleri nasıl sonuçlandı...
A+ A-
YURT HABERLERİ SERVİSİ

Hububat deposu Karaman’da çilek üretimi denemeleri olumlu sonuç verdi. Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, çilek üretimi yapılan yerleri ziyaret ederek üretim hakkında bilgi aldı. Üreticiler üretimden memnun olduklarını belirttiler.

Karaman’ın iklim olarak çilek üretimine de elverişli olduğunu belirten Mehmet Bayram, çileğin aroma ve tadının da çok iyi olduğunu kaydetti. Bayram şunları söyledi:

“Karaman iklim olarak çilek yetiştirmek için çok uygun. Göksu Taşeli Havzası Kalkınma Projesi kapsamında sağlanan hibe projelerle ekim denemeleri yapıldı. Kaliteli ürün elde edildi. Hacıbaba Dağının eteklerinde ve değişik bölgelerimizde tarlalarını ziyaret ettiğim üreticilerimiz üründen son derece memnun. Çileklerimizin aroması Çukurova’dan da güzel.

Bizim burada iklim sert geçtiği için çilek kendi içindeki özelliğini dolduruyor ve geç kızarıyor, günü birlik kızarmıyor. 2- 3 günde kızarma yaparak olgunlaşma evresini tamamlıyor. 2-3 günlük kızarma içerisinde de kendi aromasını almış vaziyette oluyor. Burada Çukurova’daki gibi sıcaktan hepsi bir günde kızarmıyor. Bu avantaj sağlıyor. Toplaması ve pazarlaması kolay oluyor. Karaman bölgemizde yetiştirilen çilekler üreticilerimize katma değer katıyor. Eşsiz aroması ile lezzetli çilekler tüketicimizin vazgeçilmezi oldu.”

Çilek Karaman Üretim Çukurova Ziraat Odası