Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil hangi hastalıklara iyi gelir? Karanfil nasıl kullanılır?
Karanfilin mucizesi saymakla bitmiyor! Peki karanfilin faydaları nelerdir? Bunu ilk defa duyacaksınız! Karanfil hangi hastalıklara iyi gelir? Karanfil nasıl kullanılır? İşte herkesin işine yarayacak o bilgiler...
Karanfilin faydaları nelerdir? Karanfil hangi hastalıklara iyi gelir? Karanfil hangi hastalıklara iyi gelir? Karanfil nasıl kullanılır? Bu yazımızda karanfilin mucizelerine ve karanfil hakkında merak edilenlere yer verdik. Daha önce duymadığınız bu bilgiler sağlınız için çok işe yarayacak! İşte karanfil hakkında bilmeniz gereken her şey!
KARANFİLİN FAYDALARI NELERDİR
Faydaları saymakla bitmez karanfil doğal bir antiseptik oluşu ile bilinir. Özellikle ağız ve diş sağlığı ile öne çıkan karanfil diş etki hastalıklarına, diş ağrısına ve ağız kokusuna iyi gelir ve bu sorunların giderilmesinde yardımcı olur. Aynı zamanda karanfil antioksidan bakımından da oldukça zengindir.
KARANFİL NASIL KULLANILIR
Karanfil yemeklerin içerisinde toz biçiminde bir e baharat olarak kullanılır Aynı zamanda karanfil çorbanın içerisine, ete, keklere, meyve salatasına, aşure içerisine, baharatlı ekmeklere de ilave edilebilir. Bununla birlikte karanfil, ev yapımı yoğurtlarda d a kullanılır ve doğal meyve sularının içine de ilave edilir. Karanfil çay olarak tüketildiği zaman da harika bir tat verir ve sağlığa iyi gelir.
KARANFİL HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR
Karanfilin iyi geldiği hastalıklar sırasıyla şöyledir;
Ağız sağlığını korumaya yardımcıdır.
Diyabet hastalığına karşı iyi gelir.
Kansere karşı korur.
Obeziteyle mücadelede vazgeçilmezdir.
Kötü bakterilerin büyümesine engel olur.
Karaciğer hastalıklarına karşı faydalıdır.
Bağışıklık sistemi dostudur.
Kemik sağlığının gelişmesine fayda sağlar.
KARANFİLİN YAN ETKİLERİ
Gelelim karanfilin zararlarına! Her besin gibi karanfil de çok tüketildiği taktirde nöbet, ishal, bağırsak kanaması, karın ağrısı, solunum problemleri, ağızda hassasiyet, kusma gibi problemlere sebep olabilir. İçinde "ojenol" madde olduğu için tüketildiği esnada bazı kişilerde alerjik reaksiyon gösterir.