01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kararmış muzları sakın çöpe atmayın! Kararmış muzdan şipşak muzlu kek tarifi

Evinizde olan kararmış muzları çöpe atmayın. Kararmış muzları değerlendirmenizi sağlayacak lezzetli bir muzlu kek tarifi ile geldik. Şipşak muzlu kek, kararmış muzlarınızı lezzetli bir şekilde dönüştürmenizi sağlayacak. İşte o tarif...

Kararmış muzları sakın çöpe atmayın! Kararmış muzdan şipşak muzlu kek tarifi

Kimsenin yemeye elinin varmadığı kararmış muzları değerlendirmek istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Sadece 2-3 kararmış muza ihtiyacınız olan bu muzlu kek tarifi, ev sakinlerinin en sevdiği kek olmaya aday. İşte kararmış muzdan şipşak muzlu kek tarifi...

ŞİPŞAK MUZLU KEK TARİFİ

MALZEMELER

Kararmış muzları sakın çöpe atmayın! Kararmış muzdan şipşak muzlu kek tarifi

2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2-3 kararmış muz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

HAZIRLANIŞI

1. Kararmış ve olgunlaşmış muzları bir kapta ezin.
2. Şeker ve yumurtaları başka bir kapta iyice köpürene kadar çırpın.
3. Süt, sıvı yağ ve ezdiğimiz muzları karışımın içine alıp karıştırın.
4. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip malzemeler birleşene kadar karıştırın.
5. Yağladığınız dikdörtgen kaba karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Piştikten sonra üzerini pudra şekeri ya da çikolatalı sos ile süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Tarif kararmış muzdan kek tarifi