Kardelen tatlısı tarifi için malzemeler nelerdir? Kardelen tatlısı nasıl yapılır?
Görüntüsüyle iştah açan ve İzmir ilimizin yok satan o meşhur kardelen tatlısı tarifiyle sizlerleyiz. Sütle yapılan ve malzemeleriyle damaklarda unutulmaz tat bırakacak kardelen tatlısının tarifi ve malzemeleri nelerdir?
İzmir'in, özellikle de Buca'nın pastanelerini gezdiğinizde vitrinde sizi mutlaka bir kardelen tatlısı karşılar. Şehre has olan bu tarif çokça sevilen ve tüketilen lezzetlerden biri. Hazırlanan klasik kek arasına gelen nefis bir krema ve fıstık, fındıkla nefis bir lezzete dönüşür.
KARDELEN TATLISI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Muhallebisi için:
1 litre süt
3 yemek kaşığı mısır nişastası
1 adet yumurta sarısı
1,5 çay bardağı şeker
80 gram beyaz çikolata
1 paket krem şanti
1/2 çay bardağı süt
Keki için:
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Keki ıslatmak için:
3,5 su bardağı süt
1 kutu sıvı krema
3/4 çay bardağı toz şeker
Üzeri için:
1çay bardağı Hindistan cevizi
50 gram fındık(ya da fıstık)
Arası için:
50gramfındık(ya da fıstık)
KARDELEN TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
İlk olarak muhallebisi için tencereye süt, nişasta, un, şeker, yumurta sarısı, alıp pürüzsüz olacak şekilde karıştırın. Göz göz oluncaya kadar pişirin.
Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içerisine vanilya, beyaz çikolatayı ekleyip, çikolata eriyene kadar karıştıralım ve soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebinin üzerine 1 paket krem şanti ve yarım çay bardağı süt ilave edip, mikserle 4-5 dakika çırpın.
Keki ıslatmak için; süt, sıvı krema ve şekeri bir kapta karıştıralım ve kenarda bekletin.
Keki için, yumurta ve şekeri çırpın. Sütü ekleyin.
Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek karışıma un kalmayacak şekilde yedirin.
Yağlı kağıt serili borcama hamuru boşaltın.
170 derece önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında, yaklaşık 25 dakika pişirin ve soğumaya bırakın.
Soğuyan keki ortadan ikiye bölün. Kekin birini kek kalıbına yerleştirin.Süt ve sıvı krema karışımının yarısını kekin üzerine gezdirin.
Muhallebinin yarısını da güzelce üzerine yayarak, düzleştirin,fındık ve fıstık içi serpin.Sonra ortadan böldüğümüz kekin diğer yarısını üzerine kapatın ve ayırdığınız süt-krema karışımını tekrar kekin üzerine gezdirin.
Kalan muhallebiyi de kekin üzerine tamamen dökün ve güzelce düzleştirin. Hindistan cevizi serperek, kekin üzerini kaplayın.Buzdolabında bir gece ya da en az 7-8 saat beklettikten sonra, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Kaynak: Yemek.com