Karpuz seçerken zorlanıyorsanız bu yöntem tam size göre
Yaz gelince aklımıza ilk gelen yiyeceklerden biri karpuzdur. Yaz aylarında sadece karpuz yiyerek bile karnımızı doyurabiliriz. İyi karpuz yemek için karpuzu da iyi seçmemiz gerekir. İşte karpuz seçerken uygulayabileceğimiz o yöntem...
Yaz denince akla gelen meyvelerin ilki karpuzdur. Mevsiminde güzel bir karpuz yemek ve ağız tadınızın bozulmasına engel olmak için karpuz seçerken yapılması gereken bir takım püf noktalar vardır.
ORTA BOY SEÇİN
İyi bir karpuzda aranan ilk özellikleriden biri sulu ve lezzetli olmasındır. Küçük birkaç deneme ile lezzetli ve sulu karpuz seçmek aslında çok kolay. Karpuzun boyutu burada dikkat çekiyor. Bir çok kişi karpuzun boyutuna aldanarak kötü bir seçim yapabiliyor. İri karpuz iyi karpuz değildir. Karpuzu orta boyda seçmeye özen gösterin.
RENGİ MAT OLANI SEÇİN
Karpuz kabuğunda sararmış çizgiler ve kısımlar olması da önemlidir. Bu özellik karpuzunuzun lezzetli ve tatlı olduğunun göstergesidir. Yani renk olarak canlı olanları değil biraz daha mat renkte olan karpuzları seçmelisiniz.
TAM YUVARLAK OLMASIN
Gelelim olgun karpuzun nasıl anlaşılacağına burada da yapılması gereken karpuzun sap kısmının kontrol edilmesidir. Karpuzun sapının kuru olması olgunlaşmış olduğunun bir göstergesidir. Karpuzun da yuvarlak olanı değil biraz daha oval olanını seçmeye çalışmalısınız.