Kars'ta ne yenir, ne içilir? Kars'ın en meşhur yemekleri...
Kars tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Kendine has yemek kültürüne sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu medeniyetlerin yemeklerini kendi damak zevkine uygun olarak birleştirmeyi ve günümüze taşımayı başarmıştır. İşte Kars'ın en meşhur yemekleri...
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Yöre mutfağını; un, baklagiller ve hayvansal ürünlere dayalı yiyecek ve yemekler oluşturmaktadır. Bu yemekler genel olarak: helva, hörbe, Kars böreği, hangel, kete, patatesli veya mercimekli erişte pilavı, haşıl, ekşili et, feselli, tencerede şiş kebap, yaprak mantı, tandırda kaz çekmesi, kesme çorba, hasuda, kuymak, katmer, erişte aşı, mezik olarak isimlendirilmektedir. Hayvancılığa dayalı süt ürünlerinden peynir yapımı yöre halkının önemli geçim kaynağını oluşturmakta, arıcılıkta halk ekonomisinde önemli yer tutmaktadır.
KARS'TA NE YENİR, NE İÇİLİR? KARS'IN EN MEŞHUR YEMEKLERİ...
1) HELVA (UMAÇ HELVASI)
2) HÖRRE (UN ÇORBASI)
3) KARS BÖREĞİ
5) KETE
6) SULU KÖFTE
7) HAŞIL
8) YAPRAK MANTI
9) KESME AŞI
10) KATMER
11) ÇEÇİL PEYNİR
12) Kurze