Kayserili komşunuz tarifi sizden isteyecek! İşte gerçek Kayseri yağlaması tarifi...
Gerçek Kayseri yağlaması tarifi pek çok ev hanımı tarafından araştırılıyordu. Peki gerçek Kayseri yağlaması nasıl yapılır? İşte Kayserili komşunuzu kıskandıracak gerçek Kayseri yağlaması tarifi...
Kayseri yağlaması, Kayseri ve çevre yörelerde en çok sevilen lezzetlerden biridir. Son yıllarda sosyal medyada pek çok farklı tarifle hazırlanan Kayseri yağlaması, neredeyse her sofrada kendine bir yer edindi. Ancak pek çok ev hanımı tarafından, Kayseri yağlamasının gerçek tarifi araştırılıyordu. Kayserili komşunuzu bile kıskandıracak gerçek Kayseri yağlaması tarifini derledik. İşte gerçek Kayseri yağlaması tarifi...
KAYSERİ YAĞLAMASI TARİFİ
MALZEMELER
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 çorba kaşığı kuru maya
1 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
500 gram dana kıyma
1 adet büyük boykuru soğan
3 adet orta boy domates
2 silme yemek kaşığı domates salçası
2 çorba kaşığı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1/2 su bardağı su
HAZIRLANIŞI
Unu havuz yapıp su, süt, şeker ve mayayı ekleyin. Elinizle mayayı eritin.
Tuzu ve sıvı yağı ekleyip yumuşak hamur yapın. Hamur iki kat kabarana dek mayalandırın. Mandalina kadar bezeler alıp ince açın.
Yapışmaz tavada pişirin.
Diğer tarafta sıvı yağ koyduğunuz tavaya kıymayı alıp suyunu çekene kadar pişirin. İnce doğranmış soğanı ekleyip kavurun.
Sırası ile rendelediğiniz domatesler, salça, su ve baharatları ekleyin. Suyunu hafif çekince ocaktan alın.
Pişirdiğiniz yufkaların arasına kat kat bu harçtan pay edin, üzerini maydanozla süsleyerek servis edin.
Gerçek Kayseri yağlamanız hazır. Afiyet olsun!