01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kazandibi tatlısı nasıl yapılır? En kolay kazandibi tarifi, yapılışı...

Sütlü tatlılar arasında bir yıldız gibi parlayan kazandibi tarifi, Osmanlı mutfağından günümüze yansıyan bir lezzet. Birçok tatlıya göre düşük kalorili olan kazandibiyi evde tıpkı pastane usulü gibi hazırlamaya ne dersiniz? İşte en kolay kazandibi tarifi...

Kazandibi tatlısı nasıl yapılır? En kolay kazandibi tarifi, yapılışı...
A+ A-

 

TAVADA KAZANDİBİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

1su bardağı toz şeker 

3 yemek kaşığı un(tepeleme)
1 adet yumurta sarısı
1 litre süt
1 paket vanilin
1 yemek kaşığı tereyağı(tavayı yağlamak için)
4 yemek kaşığı pudra şekeri(tavaya serpiştirmek için)
1 tatlı kaşığı tarçın(arzuya göre, üzeri için)

EN KOLAY TAVADA KAZANDİBİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Derin bir tencerede toz şeker, un, yumurta sarısı ve azar azar eklediğiniz sütü bir çırpıcı yardımıyla pürüzsüz kıvama getirene kadar çırpın.

Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar bu karışımı pişirin.

Ocaktan almadan önce vanilini de ekleyin ve karıştırarak bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Kazandibini yapacağınız tavayı yağlayın. Üzerine pudra şekeri serpiştirip her yerine eşit dağılmasını sağlayın.

Pişirdiğiniz muhallebiyi bu tavaya dökün.

Kısık ateşte her yeri eşit pişecek şekilde tavayı sürekli olarak çevirerek dibinin tutmasını sağlayın.

Spatula yardımıyla dibinin tuttuğundan emin olduktan sonra ocaktan alın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Oda sıcaklığında soğuyan kazandibini 2 saat kadar daha buzdolabında bekletin.

Servis etmeden önce dolaptan çıkarın ve tavadan spatula yardımıyla yuvarlayarak servis tabağına alın ve sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri kazandibi kazandibi tarifi kazandibi nasıl yapılır