22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

"Kek kalıbında pilav mı yapılırmış?" demeyin! Öyle bir lezzetli oluyor ki...

 Sofraların yıldızı pilav, farklı malzemelerle ve tekniklerle pişirildiğinden dikkat çekiyor. Pek çok kişinin duyunca şaşırdığı pilav pişirme araçları arasında kek kalıpları da bulunuyor. Her yemekle çok yakışan pilavı daha önce hiç kek kalıbında pişirdiniz mi?

"Kek kalıbında pilav mı yapılırmış?" demeyin! Öyle bir lezzetli oluyor ki...

Besleyici ve doyurucu olduğu kadar göze de hitap eden bir pilav yapmak isterseniz kek kalıbında sebzeli pilav tam size göre! Et, sebze ve pirincin kalıpta bir araya gelmesi lezzetli bir buluşma oluşturuyor. Ana yemek olarak hazırlayabileceğiniz pilav, güzel görünümü sayesinde davet sofralarına da çok yakışır. Mutlaka denemeniz gereken tarifin detaylarını inceleyelim.

Kek kalıbında sebzeli pilav tarifi

"Kek kalıbında pilav mı yapılırmış?" demeyin! Öyle bir lezzetli oluyor ki... - Resim : 1

Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 400 gram dana kuşbaşı
  • 2 adet soğan
  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • Tereyağı
  • Sıvı yağ
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • İsteye bağlı karabiber, pul biber, kimyon
  • Yağlı kâğıt ve alüminyum folyo

Hazırlanışı

  • Pirinci ılık su dolu bir kabın içinde bekletin. Pilavın daha parlak olması için suya birkaç damla limon suyu ve bir miktar tuz ekleyebilirsiniz.
  • Pirinçler suda beklerken pilavın sebzelerini hazırlamaya başlayın.
  • Patates, patlıcan ve havucu güzelce yıkadıktan sonra kabuklarını soyun ve küp küp doğrayın.
  • Kızartma tenceresinin içine sıvı yağı ekleyip kızdırın. Doğradığınız tüm sebzeleri sırayla yağda kızartın.
  • Bu esnada bezelyelerinizi haşlayın. İsterseniz konserve bezelye de kullanabilirsiniz.
  • Bir tencerenin içinde kuşbaşı doğranmış etleri kavurun. Tuz ve baharatları da ilave edip bir tur daha karıştırın.
  • Isınmış tencerenin içinde tereyağını eritin. Üzerine suyunu süzdüğünüz pirinçleri ekleyin. Bir miktar da tuz ilave ederek pirinçleri kavurun.
  • Sebze, et ve pirinç hazır olduktan sonra kek kalıbının her yerini fırça yardımıyla iyice yağlayın.
  • Soğanları halka halka doğrayın ve kek kalıbının tabanına dizin.
  • Soğanların üzerine sırasıyla eti, bezelyeyi ve sebzeleri ekleyin.
  • Malzemelerin üzerine bir kaşıkla hafifçe bastırın ve üzerine pirinci ekleyin.
  • Üzerine 2 su bardağı sıcak suyu dökün. Damak zevkinize göre 1 bardak et suyu kullanabilirsiniz.
  • Kek kalıbının üzerini önce yağlı kâğıt daha sonra alüminyum folyo ile kapatın. Folyoyu kek kalıbının kenarlarına iyice sıkıştırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 15 dakika kadar pişirin.
  • Son olarak pilavı demlendirin ve kek kalıbını ters çevirip pilavı çıkartın.

Bonus

Kek kalıbında pilav yaparken deniz ürünleri kullanmayı deneyebilirsiniz. Et yerine karides, kalamar gibi deniz ürünlerini kullanarak vazgeçemeyeceğiniz bir keşif yapın!

Son Dakika Haberleri