23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 14°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kendin pişir kendin ye

Sosyal izolasyon günlerinde, hem dışarıya ekmek için çıkmamak hem de sağlıklı besinler için artık her ev minik bir fırın.

Kendin pişir kendin ye
A+ A-

Herkesin kendi karantinasını ilan ettiği şu günlerde sosyal medyayı evde yapılan ekmekler oldukça meşgul ediyor. Ekşi mayalı, tahıllı, tam-yarım buğdaylı bir çok çeşit mevcut. İnternet ortamında bir çok ekmek tarifi mevcut. Aydınlık olarak sizin için evde yapabilecek en iyi tarifleri derledik.

BAŞLANGIÇ İÇİN İYİ BİR SEÇİM:EV EKMEĞİ

Kendin pişir kendin ye - Resim: 1

Malzemeler

8 bardak un

1 şeker kaşığı tuz

1 şeker kaşığı şeker

2 yemek kaşığı kuru maya

3 bardak ılık su

Üzeri için

1 kaşık yoğurt

2 kaşık sıvıyağ

TAM BUĞDAY SEVENLERİ UNUTMADIK

Kendin pişir kendin ye - Resim: 2

Malzemeler

3 su bardağı tam buğday unu

1 tatlı kaşığı kuru maya (tepeleme olmasın)

1 tatlı kaşığı tuz (tepeleme olmasın)

1 tatlı kaşığı şeker

1 su bardağına yakın ılık su

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tarif:

Unu yoğurma kabına alalım. Ortasını açıp maya, şeker, yağ ve tuzu ekleyelim. Suyu yavaş yavaş ekleyip yoğuralım. Hamur hafif ele yapışan kulak memesi kıvamında bir hamur olmalı. Su eklerken dikkat edelim. Una göre daha fazla veya daha az su alabilir. Hamur toparlandıktan sonra 10 dakika kadar yoğurmaya devam edelim. Daha sonra kabın üzerini örtüp hamuru mayalandıralım. 40 dakika kadar sonra hamuru şekillendirip unlanmış tepsiye koyalım. Hamuru şekillendirirken ellerimize yapışmaması için un kullanabiliriz. Şekillendirdikten sonra 1 saat kadar mayalandıralım. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarmaya başlayana kadar pişirelim. Kızarmaya başlayınca ısıyı 160 dereceye düşürüp iyice kızarmasını ve içinin de pişmesini sağlayalım. Kürdanla kontrol edebilirsiniz. Toplamda yaklaşık 40 dakikada pişmiş oluyor. Fırından çıkardıktan sonra bir beze saralım ve soğumadan dilimlemeyelim. Soğumadan bıçak sürersek içi hamurlaşır.

Sizler de evde ekmeklerinizi yapın ve aydınlık hesaplarından paylaşın!

Son Dakika Haberleri evde ekmek ekmek tarifi tam buğday ekmek