21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kestane satıcıları bilmenizi istemiyordu! Meğer sokak kestanesinin püf noktaları bakın neymiş... 1 şişe kapağı ve 1 bardak suyla yumuşacık nefis kestane tarifi

Kış aylarında severek tükettiğimiz kestaneyi yumuşacık pişirmek aslında çok kolay. Kestane satıcılarının bilmenizi asla istemediği yumuşacık kestane pişirme püf noktalarını sizin için derledik. Bakın kestane pişirmenin püf noktaları neymiş...

Kestane satıcıları bilmenizi istemiyordu! Meğer sokak kestanesinin püf noktaları bakın neymiş... 1 şişe kapağı ve 1 bardak suyla yumuşacık nefis kestane tarifi

Kış aylarının en sevilen atıştırmalıklarından olan kestane, pişirmesi zor ama tüketmesi lezzetli bir besin olarak biliniyor. Kestaneyi kolay ve zahmetsiz şekilde pişirmenin püf noktaları ise kestane satıcıları tarafından sır gibi saklanıyordu. Kestane satıcılarının kullandıkları yöntemler, kış aylarının favorisi olan kestaneyi yumuşacık hale getiriyor. Kestane pişirmek için sadece bir şişe kapağına ve bir bardak suya ihtiyacınız var. İşte yumuşacık kestane pişirmenin püf noktaları...

KESTANE PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Kestane satıcıları bilmenizi istemiyordu! Meğer sokak kestanesinin püf noktaları bakın neymiş... 1 şişe kapağı ve 1 bardak suyla yumuşacık nefis kestane tarifi

Kestane satıcıları, yumuşacık ve lezzetli kestane tarifini uzun süredir saklıyordu. Meğer sokak kestanesi kadar lezzetli ve yumuşacık kestane yapmak bu kadar kolaymış. İşte kestane pişirmenin püf noktaları...

1. Lezzetli ve yumuşacık kestane pişirmek için ilk yapmanız gereken, bir şişe kapağı yardımıyla kestaneler üzerinde yatay çizikler atmak.

Şişe kapağının üzerine kestaneyi yerleştirin. Bıçakla üzerinden geçerek derin bir çizik atın. Kestaneler bu sayede yumuşacık bir şekilde pişecek.

2. Kestanelere çizik attıktan sonra, ılık suda 15 dakika bekletin. Ilık suda yumuşamasını beklerken dilerseniz su dolu kabın içine bir limon tuzu atabilirsiniz. Limon tuzu kestanelerin tadını bozmaz ve pişirdikten sonra kabuklarının kolay çıkmasını sağlar.

3. Ilık suda bekleyen kestaneleri tavaya dizin. Üzerine bir bardak su ekleyin.

4. Tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte kestaneler suyunu çekinceye kadar bekleyin.

5. Kestaneler suyunu çektikten sonra kısık ateşte kestanelerinizi pişirmeye devam edin. İyice kızaran kestaneleri ocaktan alın.

Lezzetli ve yumuşacık sokak kestaneniz hazır.

Afiyet olsun!

kestane