Kilis mutfağının en lezzetli yemeği ama kimse bilmiyor! Kilis’ten Teşrübe tarifi…
Türkiye'nin her yeri farklı ve lezzetli yemek tarifleriyle dolu. Kilis mutfağının geleneksel yemeği Teşrübe, patlıcan ve etin bir araya gelmesinden oluşur. Güneydoğu Bölgesi'nde patlıcan yemekleri arasında oldukça beğenilir. Lezzet tutkunlarının mutlaka denemesi gereken tariflerin başında gelir.
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
Ahmet Arslan
Editor
A+
A-
Deneyenlerin tekrar denemek istediği Teşrübe, Kilis mutfağının özel tariflerinden biri. Ana malzemesi patlıcan, et ve domates olan tarif, tırnak pidesi ve yoğurtla servis ediliyor. Teşrübe yemeğinin tadına bakmak için Kilis'e kadar gitmenize gerek yok. Damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakan bu tarifi evinizde hazırlayarak sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. İşte karşınızda Teşrübe tarifinin tüm detayları...
Malzemeler
- 500 gram kuşbaşı kuzu eti
- 500 gram küçük patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Sıvı yağ
- 1 adet orta boy soğan
- 3 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Tuz
- Karabiber
- 5 bardak su
- 2 diş sarımsak
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 adet tırnak pide
Hazırlanışı
- Bir tencereye tereyağını koyun. Üzerine kuşbaşı olarak doğranmış kuzu etini ilave edin ve kavurmaya başlayın.
- Soğanı küçük küçük şekilde yemeklik olarak doğrayın. Etlerin üzerine ilave ederek kavurma işlemine devam edin.
- Domatesin kabuklarını soyun. Kabuklarını soyduğunuz domatesi ve biberi yemeklik olarak doğrayıp. tencereye ekleyin.
- 1 tatlı kaşığı domates ve biber salçasını da tencereye ilave edin. Salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve son olarak suyu ilave ederek yemeğinizi kısık ateşte pişmeye bırakın.
- Patlıcanları alacalı olacak şekilde soyun.
- Bir başka tencereye sıvı yağ ekleyin ve kızmasını bekleyin.
- Yağ kızdıktan sonra patlıcanları güzelce kızartın. (Patlıcanları küçükse bütün, biraz büyükse ikiye keserek kullanabilirsiniz.)
- Kızaran patlıcanları yağlı kâğıt üzerine alın. Patlıcanlar yağını biraz saldıktan sonra patlıcanları etlerin piştiği tencereye koyup yaklaşık 5-6 dakika kadar birlikte pişirin.
- Sarımsakları soyun ve ezici yardımıyla iyice ezip yoğurtla karıştırın.
- Tırnak pideleri kare şeklinde orta büyüklükte parçalar hâlinde kesin.
- Servis tabağına tırnak pideleri koyun. Pidelerin üzerine yemeğin suyundan 1-2 kaşık gezdirin.
- Üzerine hazırladığınız sarımsaklı yoğurttan dökerek pidelerin üzerine yayın.
- Yoğurdun üzerine de pişen yemekten dilediğiniz kadar koyarak servis yapın. Afiyet olsun!