Kilosu 10 liraya düştü! Düzce’de yetişiyor
Düzce’de humuslu topraklarda yetişiyor ve kendine özgü aromasıyla tanınıyor. Kilosu 10 liraya düşen bal kabağı rağbet görüyor. Düzce kabağı diye de anılıyor.
Düzce'de yetişen bal kabağının kilosu 10 liraya düştü. Düzce’nin humuslu topraklarında yetişen ve kendine özgü aromasıyla tanınan ‘Düzce kabağı’ tezgahlardaki yerini aldı. Kilosu 10 liradan satışa sunulan bu özel bal kabağı, kabak tatlısından komposto ve trileçeye kadar birçok lezzette kullanılmasının yanı sıra, hem yerel hem de ülke genelinde yoğun ilgi görüyor.
KİLOSU 10 LİRAYA DÜŞTÜ
Düzce’de humuslu topraklarda yetişen ve kendine özgü aromasıyla tanınan bal kabağı tezgaha indi. Kilosu 10 liradan alıcı bulan bal kabağı, özellikle tadını bilenler tarafından rağbet görüyor.
’Düzce kabağı’ diye anılan bal kabağının ünü her geçen gün giderek artıyor. Kabak tatlısından komposto ve trileçeye kadar birçok ürüne lezzet katan bal kabağı, sadece yetiştiği bölgede değil, Türkiye’nin hemen hemen her yerinden ilgi görüyor.
Üretici Murat Yılmaz, kabağın kilosunun 10 liraya kadar düştüğünü ifade ederek, "Kabak hasadımızı yaptık. Kabağın görüntüsü sert olacak. Genelde taze kabak kendini renginden belli eder. Kabağın içi bazen çürük çıkabilir. Vatandaşlar bunu dışardan anlayabilir. Kendi rengini kaybeden kabağın içi çürük çıkar. Bu kabağın tohumu Afyonkarahisar yöresine ait. Bölgemizde ektiğimiz kabağın tohumu farklı" dedi.
Düzce kabağının lezzetli olduğuna dikkat çeken Yılmaz, "Daha beyaz olan kabaklar Düzce kabağıdır. Afyonkarahisar kabağının rengi koyu olur" diye konuştu.
Murat Yılmaz, kabağın en çok tatlılarda kullanıldığını söyleyerek, "Kabağın çok farklı yemekleri var. Yöresine göre değişir. Özellikle tatlı yapımında kullanılıyor ama bir çok yörede farklı tatlar deneniyor. Dönerinin bile yapıldığını duydum. Nasıl yaptılar bilmiyorum ama biz genelde tatlısını yaparız, böreğin içerisinde kullanırız" şeklinde konuştu.