21 Eylül 2024 Cumartesi
İstanbul 21°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kimse paylaşmamıştı, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı eklemek yeterliymiş

Karbonat, Türk mutfağında da çokça tüketiliyor. Örneğin ''börek, kek'' gibi yiyeceklerde usta aşçılar karbonat kullanıyorlar. Mutfağımızdan eksik olmayan karbonatın pek bilinmeyen bir etkisi daha ortaya çıktı.

Kimse paylaşmamıştı, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı eklemek yeterliymiş
A+ A-

Karbonatın birden çok faydası var. Her zaman elinizin altında bulunan su ve karbonat birleştiğinde sağlık açısından çeşitli faydalar sağlıyor. Karbonat ve suyun karıştırılıp tüketildiğinde sağlığımıza olan faydalarını sizler için derledik. İşte karbonatlı suyun mucizevi faydaları.

Mynet'te aktarılanlara göre; Vücudun pH seviyesinin asidik düzeyde olması kanser gibi çok ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkarır. Kanser ya da kronik rahatsızlıklardan uzak kalmak için aç karnına karbonatlı su içmelisiniz. Karbonatlı su pH seviyesini olması gerektiği düzene çekerek kanserden korur.

Böbrek taşı sancısı son derece korkunçtur. Dökülme aşaması insanı gerçekten çileden çıkarır. Taşın oluşması ise idrarın asit derecesinin yüksek olmasından ve vücudun demir dengesizliğinden kaynaklanır. En önemli nedenlerinden biri de az su tüketimidir. Her gün aç karnına içtiğiniz karbonatlı su böbrek taşı oluşumuna engel olacaktır.

Kimse paylaşmamıştı, 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı eklemek yeterliymiş - Resim : 1

Karbonatlı su idrar yolu enfeksiyonlarını da önler. Karbonatın antiseptik özelliği vardır. Bu sayede idrarın asit derecesini azaltarak bu hastalığın önüne geçer. Önleminizi alın ve bu rahatsızlığına yakalanmamak için karbonatlı suyu için. Bu rahatsızlığa sebep olacak nedenler arasında; hijyensiz ortamlar, düşük bağışıklık ve hamilelik yer alıyor.

Mikrop kırıcı etkisi vardır. Hastalığa neden olan bakterileri ortadan kaldırır. Bunun için karbonatlı su ile her sabah gargara yapıp boğaz iltihabına yakalanmadan kurtulabilirsiniz.

Kötü kolesterolü düzenler. Eğer karbonatlı maden suyu içerseniz LDL olarak bilinen kötü kolesterolü düşürmüş olursunuz. Ancak şu noktada uyarı yapmamızda fayda var; eğer yüksek tansiyon hastasıysanız karbonatlı sodayı içmeyin. Bu su sizi daha da kötü hale getirebilir, aman dikkat diyelim.

KARBONATLI SU NASIL TÜKETİLECEK?

Karbonatlı suyu sabahları aç karnına bir bardak suya 1 tatlı kaşığı karbonat ekleyerek tüketebilirsiniz. Günde en fazla 2 kez içmeniz tavsiye edilir.

KARBONATIN BİLİNMEYEN BİR ETKİSİ DAHA VAR

Öte yandan karbonatın bilinmeyen bir etkisi daha bulunuyor. Karbonatı balla karıştırıp tüketmekte sağlık açısından birden çok fayda sağlıyor.

Milliyet'te yayınlanan bir içerikte; Karbonatlı bal karışımının faydalarına yer verildi. Karbonatlı bal ne işe yarıyor?

Şekere aç kanser hücreleri normalden 15 kat daha hızlı glikoz tüketimi için çaba gösterir. Isıtılıp hazırlanan bu alkalik bikarbonat karışımı, şeker bakımından zengin ve sağlıklı bal ile karıştırıldığında, bu hücrelere gizlice karbonat sokar.


Bu durumu hücrelere giren "Truva Atı"na benzetebiliriz. Alkali kabartma tozu kanserli hücreleri infaz edip bu hücrelerin normale dönmesini sağlar. Veya, kanserli hücreyi öldüren hızlı bir pH değişimine neden olarak alkali bir etkiye sahip olur.


Alkalileştirici şok dalgası, kanser hücrelerine oksijen alarak tolere edemeyecekleri kadar oksijen sağlar. Böylece kanser hücresinin büyümesine neden olan şeker hücreye girmeden engellenir ve etkisiz hale getirilir.

KARBONATLI BAL NASIL YAPILIYOR?


Sağlık açısından oldukça faydalı olduğu bilinen bu tarifin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız hemen açıklayım.


Ne kadar bal kullanacaksanız aynı oranda karbonat kullanmanız gerekir. 4. yemek kaşığı bal ve 4 tatlı kaşığı karbonatı karıştırın. Bu size bir hafta kadar yeterli olacaktır. Karışımı buzdolabında saklamak yerine oda sıcaklığında saklamanız gerektiğini unutmayın. . Karışımı yemek saatlerinden önce almamaya dikkat edin. Bu terapi süresinde diyetinizi değiştirmeli; kırmızı eti azaltarak şeker ve una tüketiminize son vermelisiniz.

AĞIZ KOKUSUNA DA İYİ GELİYOR

Karbonatlı su ağız kokusuna da iyi geliyor. Bir çay bardağı suyun içerisine eklenen bir tutam karbonatı iyice karıştırın. Bu suyla ağzınızı çalkalayın. Hem ağız kokusunu ortadan kaldıracak hem de ağız içerisindeki bakterileri hızlı bir şekilde yok edecek. 

DERLEME: AYDINLIK

Son Dakika Haberleri