22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kır pidesi tarifi: En lezzetli pidenin püf noktası...

Kır pidesi, özel olarak satın alınan ve en sevilen lezzetlerden biri. Fakat aslında en lezzetli kır pidesini evde yapabilmenizin de oldukça kolay püf noktaları bulunuyor. İşte lezzetine doyamayacağınız o tarif...

Kır pidesi tarifi: En lezzetli pidenin püf noktası...
A+ A-

Pide tariflerinden en sevilenlerinden biri olan peynirli kır pidesini bu kez evde kendimiz yapıyoruz. Hamurunu hazırlamak pek kolay. Ilık sıvı malzemeleri maya ve şekerle buluşturun. Un ilavesiyle güzelce yoğurun. İçine 2 türlü peynir koyarsanız lezzeti katlanır. Üzeri nar gibi kızarana kadar fırının en yüksek ayarında pişirin, taş fırın lezzetinde olsun. Çıtır çıtır pideler afiyetle yenmeye hazır. Yanına ne alırdınız?

PEYNİRLİ KIR PİDESİ TARİFİ İÇİN MALZEMELER

2 su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1/2 su bardağı süt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
6 su bardağı un

İçi için:

500 gramlor peyniri
1 kase beyaz peynir
1 çay kaşığı pul biber

PEYNİRLİ KIR PİDESİ TARİFİ NASIL YAPILIR?

Peynirleri ve baharatı bir kap içerisinde güzelce karıştırın. Ilık su, süt, toz şeker ve mayayı bir kaba alın. Karıştırın.

Ardından üzerine azar azar un ilave ederek yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.  Yarım saat mayalandırın.

Bezelere ayırın. Her bezeyi hafif unlu tezgahta uzunlamasına olacak şekilde açın. İçine hazırladığınız harçtan koyun.

Üzerini kapatıp fırın tepsisine aktarın. Dilerseniz üzerine yumurta sarısı da sürebilirsiniz.En yüksek fırın ayarında 15 dakika kadar pişirin.

Çıkarıp sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun.

Kaynak: Yemek.com

Son Dakika Haberleri peynir kır pidesi kır pidesi