27 Kasım 2024 Çarşamba
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kış aylarında resmen antibiyotik gibi! Boğaz ağrısı ve öksürüğü bir gecede bitiriyor…

Zencefil pek çok şifalı tarifin içinde kullanılan bir baharat. Tazesinden tozuna kadar farklı formlarda kullanılan zencefil, özellikle bağışıklığı artırmak için kullanılır. Hastalıklar kapınızı çalmadan hazırlayacağınız zencefilli tariflerle doğal bir destek almaya hazırsanız sizi böyle alalım.

Kış aylarında resmen antibiyotik gibi! Boğaz ağrısı ve öksürüğü bir gecede bitiriyor…

Zencefil; dolaşım, solunum ve boşaltım yollarını destekleyen, çok yönlü kullanımı olan mucizevi bir bitki. Vücut direncini artırarak başta soğuk algınlığına iyi gelmesinin yanı sıra gaz söktürücü, mide bulantısına iyi gelen ve yağ yakımını hızlandıran bir baharat olarak bilinir. Sofranızda kendisine her mevsim yer verebileceğiniz bu şifa deposu bitkiyle çeşitli tarifler hazırlayabilirsiniz. Gelin, lezzetli ve sağlıklı tariflerle zencefilin şifalı dünyasını keşfedin!

Zencefil şurubu tarifi

Kış aylarında resmen antibiyotik gibi! Boğaz ağrısı ve öksürüğü bir gecede bitiriyor… - Resim : 1

Bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kış hastalıklarına karşı vücut direncini artırmak isteyenler zencefil şurubu tarifini deneyebilir. Zencefil, limon ve bal üçlüsüyle hızlıca hazırlayacağınız bu tarifi dilediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Malzemeler

  • 2-3 parça taze zencefil
  • 1 su bardağı bal
  • 2 adet limon

Hazırlanışı

  • Zencefilleri soyup dilimleyin ya da dilerseniz rendeleyin.
  • Limonları yıkadıktan sonra kabuklarını soymadan dilimleyin.
  • Doğradığınız limonları v e zencefili bir kavanoza aktarın.
  • Üzerine 1 su bardağı bal ilave edin.
  • Kavanozun ağzını sıkıca kapattıktan sonra 2 gün buzdolabında bekletin.
  • 1 bardak ılık suya 1 yemek kaşığı zencefil şurubu ekleyerek tüketin.

Zencefilli ballı çay tarifi

Özellikle boğaz ağrısı ve iltihabını geçirmek için zencefilli ballı çayı içebilirsiniz. Zencefilin yapısında bulunan gingerol aktif bileşeni ağrılarınızı azaltır.

Malzemeler

  • 2 cm uzunluğunda taze zencefil
  • 2 tatlı kaşığı bal
  • Yarım limon suyu
  • 1 fincan sıcak su

Hazırlanışı

  • Zencefili küçük küçük doğrayıp bir fincan sıcak suyun içinde 5 dakika demleyin.
  • Sırasıyla limon ve balı ekleyip güzelce karıştırın.
  • Biraz bekledikten sonra çayı tüketin. Zencefil parçalarını istemiyorsanız çayı süzüp tüketin.

Zencefilli bal kabaklı çorba tarifi

Özellikle havaların soğumaya başladığı sonbahar ve kış aylarında vücudun bağışıklığını artıran besinlere ihtiyaç duyulur. Zencefil vücut direncini artırarak bağışıklığı desteklerken bal kabağı ise güçlü bir antioksidan görevi görür. İşte hem damak tadına hitap eden hem besleyici ve vitamin deposu çorbanın tarifi.

Malzemeler

  • 600 g bal kabağı
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 lt su
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı taze zencefil
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kereviz
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 büyük boy patates

Hazırlanışı

  • Havuç, kereviz, patates, soğan, taze zencefil ve bal kabağını küp küp doğrayın.
  • Doğradığınız malzemeleri zeytinyağı ve tereyağında yaklaşık 7-8 dakika kavurun.
  • Unu ekledikten sonra 3-4 dakika daha kavurun.
  • Sıcak suyu ekledikten sonra kabaklar yumuşayana kadar 30-35 dakika kaynatın.
  • Blender kullanarak çorbayı kıvamlı bir hâle getirin.
  • Kısık ateşte 6-7 dakika daha kaynatırken tuz ve karabiberi de ekleyin.
  • Servis ederken üzerine 1 tatlı kaşığı krema gezdirin ve kabak çekirdeği ekleyin.
Son Dakika Haberleri