Kış aylarında yoğun ilgi görüyor! Hastalıklara deva olan işte o ürün...
Erzincan'da büyük ve küçükbaş hayvanların sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olması nedeniyle kış aylarında sakatatlara ilgi artıyor. Aynı zamanda kış aylarında hastalıklara deva oluyor! İşte tüm ayrıntılar...
Erzincanlılar tarafından özellikle kış aylarında tercih edilen sakatat, içerdiği yüksek vitamin ve mineraller nedeniyle "doğal antibiyotik" olarak da değerlendiriliyor. Erzincan'da baş, ayak, karaciğer, kalp, böbrek, mide gibi iç organlarımızı özenle hazırlayarak müşterilere sunuluyor. Sakatat pişirme telaşı sabahın erken saatlerinde başlayıp akşama kadar devam ediyor.
KIŞ AYLARINDA YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR!
"SUYU AYRI FAYDASI OLUYOR, ETİNİN AYRI BİR FAYDASI OLUYOR"
İçeriğindeki vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin olarak bilindiğini aktaran sakatat satıcısı Selim Erdoğan, "Havaların soğumasıyla bizim işlerimizde de hareketlilik başlar. Kış aylarının gelmesiyle birlikte en çok tüketilen ürünlerimiz kelle paça ve pöç. Çünkü, bu ürünler düdüklüde pişirildiği zaman kemiğinden ayrılarak suyu ayrı faydası oluyor, etinin ayrı bir faydası oluyor. Bu pişirilen ürünün suyu daha çok vitaminli ve daha çok faydalı. Eti ise ayrı tüketiliyor. Pöç dediğimiz ürün dananın kuyruk kısmından çıkan bir bölümdür, daha çok lezzetli ve daha çok faydalıdır" dedi.
Sakatatın birçok rahatsızlıklara faydalı olduğunu anlatan Selim Erdoğan, "Sakatat Türkiye’de en güzel tutulan ürünlerden birisidir. Ciğerimiz zaten her kesimde bilindiği üzere tutulan ve tüketilen bir üründür. Pişirildiğinde çok lezzetli ve faydalıdır. Paça ve kelleye baktığımızda kış aylarında en çok tüketilen ürünler arasında. Bu ürün ise hem eti, hem suyu protein olarak tüketiliyor. Tüm vücuda jel gibi yayılan bir besin kaynağı olduğu biliniyor. Sakatat deyince kış aylarında daha fazla tüketilen bu ürün, genel olarak da birçok üründen daha faydalı olarak görülür" şeklinde konuştu.