20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 24°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kış çayı nedir? Kış çayı nasıl hazırlanır?

Soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacak bir çay içmek isterseniz bu tarif tam size göre. Her kafede hemen hemen olan ve servis edilen kış çayı nedir? Kış çayı nasıl hazırlanır? Tarifi merak ediyorsanız mutlaka deneyin. İşte ayrıntılar!

Kış çayı nedir? Kış çayı nasıl hazırlanır?
A+ A-

Kış çayı, soğuk geçen kış aylarında sıcak içecek olarak tüketilen bir tür bitki çayıdır. Çoğunlukla baharatlar, meyve kabukları, bitki yaprakları ve bazen çiçekler gibi çeşitli bitkiler kullanılarak hazırlanır. Kış çayları, sıcak içilmesi ve soğuk havalarda bizleri ısıtmak ve rahatlatmak amaçlı hazırlanır. Ayrıca şeker veya bal gibi tatlandırıcılar da eklenerek kişisel tercihlerinize göre çayı hazırlayabilirsiniz. Eğer sizin de soğuk havada sıcak bir içeceğe ihtiyaç duyuyorsanız bu çayı mutlaka denemelisiniz. Aynı zamanda kış aylarında soğuk algınlığına karşı da rahatlatıcı bir içecek olarak bilinmektedir. Peki kış çayı nasıl hazırlanır? İşte tüm ayrıntılar!

Kış çayı nasıl hazırlanır?

KIŞ ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

MALZEMELER

  • 2 adet tarçın çubuğu
  • 4-5 dilim taze zencefil
  • 2-3 dilim limon kabuğu veya portakal kabuğu
  • 1 litre su
  • Bal veya şeker (isteğe bağlı, tatlandırmak için)
  • Limon dilimleri veya portakal dilimleri

Kış çayı nedir? Kış çayı nasıl hazırlanır? - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Öncelikle 1 litre suyu bir tencerede kaynatın.
  2. Tarçın çubuklarını, taze zencefili ve limon veya portakal kabuklarını kaynayan suya ekleyin.
  3. Karışımı hafifçe karıştırın ve ardından ocağın altını kısıp kısık ateşte yaklaşık 10-15 dakika daha kaynatın.
  4. İsterseniz bu aşamada çayın tadına bakın ve isteğe bağlı olarak bal veya şeker ekleyerek tatlandırın.
  5. Kış çayını bir kupaya dökün ve dilerseniz limon veya portakal dilimleriyle süsleyin.

Son Dakika Haberleri Kış çayı nedir kış çayı Kış çayı nasıl hazırlanır