24 Kasım 2024 Pazar
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kışın en nefis turşusu köz biber turşusu! 2 sene boyunca bozulmuyor, lezzeti aynı kalıyor

Kış aylarında tüketebileceğiniz en lezzetli turşulardan biri olan Köz kırmızı biber turşusu, uzun süre muhafaza edebileceğiniz bir turşudur. Lezzeti aynı kalan ve 2 yıl tüketebileceğiniz köz biber turşusu için tarifimize göz atın.

Kışın en nefis turşusu köz biber turşusu! 2 sene boyunca bozulmuyor, lezzeti aynı kalıyor

Kış aylarının vazgeçilmezi turşu tariflerine bir yenisini eklemenin zamanı geldi. Klasik biber turşusundan sıkıldıysanız, közlenmiş kırmızı biber turşusu tam size göre. Diğer turşulara kıyasla daha uzun ömürlü olan kırmızı köz biber turşusu için tarifimize göz atmayı unutmayın!

KIRMIZI KÖZ BİBER TURŞUSU

MALZEMELER

Kışın en nefis turşusu köz biber turşusu! 2 sene boyunca bozulmuyor, lezzeti aynı kalıyor

3 kilo kapya biber
3 su bardağı sirke
2 su bardağı sıvı yağ
1 demet sapları ile beraber doğranmış maydanoz
2 baş sarımsak
4 yemek kaşığı kaya tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker

HAZIRLANIŞI

1. Biberleri yıkayın ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine yan yana dizin.
2. Üstlerine bıçakla birer delik açtıktan sonra, önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 25 dakika boyunca közleyin. Biberler közlenirken sarımsakları soyun ve ince ince doğrayın.
3. Maydanozu güzelce yıkayın ve sapları ile doğrayın.
4. Biberler közlendikten sonra fırından alın ve kabuklarının kolay soyulması için bir poşet içinde ağzı kapalı bekletin.
5. Biberlerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini ayıklayın ve iri iri doğradıktan sonra derince bir tencereye alın.
6. Üstlerine doğranmış sarımsakları, doğranmış maydanozları, sirkeyi, tuzu, şekeri ve yağı ekleyip, bir kaşık yardımı ile güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp bir kenara alın.
7. 3 ya da 4 gün boyunca günde bir ya da iki kere karıştırarak bu şekilde bekletin.
8. Turşunuz turşu kıvamına geldiğinde, kavanozlara paylaştırın ve kapaklarını sıkıca kapadıktan sonra buzdolabına kaldırın.

Köz biber turşunuzu bu şekilde buzdolabında yaklaşık 2 sene muhafaza edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Kaynak: Nefis Yemek Tarifleri

Turşu köz kırmızı biber turşusu