Kışlık salça nasıl yapılır?
Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte evde salça yapımları da başladı. Bugün ise kışlık salçanın evde nasıl yapılabileceğini anlattık. Kışlık salça nasıl yapılır? İşte ayrıntılar!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Kışın artık yaklaşmasıyla birlikte evdeki malzemelerimizi değerlendirmeye başladık. Salçalar, turşular, kışlık konserveler evde kendimiz yapınca daha sağlıklı ve uzun süre tüketilebilir oluyor. Bugün ise kışlık salçanın evde kolaylıkla nasıl yapılabileceğini size anlattık. Evde kolaylıkla yapabilir ve uzun süre boyunca tüketebilirsiniz. Birkaç önemli püf noktası var onlara dikkat ettiğinizde gerisi çok kolay olacak. O halde tarife geçebiliriz. Kışlık salça nasıl yapılır? İşte tüm ayrıntılar!
KIŞLIK SALÇA NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 5 kilo domates
- 5 yemek kaşığı kaya tuzu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
- Öncelikle domatesleri güzelce yıkayın ve doğrayın.
- Doğradığınız domatesleri bir tencereye alın ve 1 saat kadar pişirin.
- Domateslerin yumuşamış olması lazım. Sonrasında blenderdan geçirin.
- Fazla suyunu süzmek için de kevgirden geçirin.
- Domatesleri tekrar tencereye alın ve üzerine tuz ve zeytinyağını ekleyin.
- Bu şekilde de sürekli karıştırarak 2 saat pişirin.
- Kıvam aldıktan sonra kavanozlara koyun, kapağını kapatın ve ters çevirin. 1 gece bu şekilde bekletin.