22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kıtır kıtır turşunun formülünü ustası açıkladı! İçine bir yaprak atınca...

Biber turşusu yaparken genellikle gözden kaçan lezzet ayrıntısını, Yıldız Öz Samaha paylaştı. Usta şefe göre, biber turşusuna sadece bir adet kereviz yaprağı eklemek biber turşusunun lezzetini arşa çıkarıyor.

Kıtır kıtır turşunun formülünü ustası açıkladı! İçine bir yaprak atınca...

Hatay ve Mardin mutfağının zenginlikleri üzerine kitap yazan usta şef Yıldız Öz Samaha'ya göre, biber turşusuna sadece bir yaprak kereviz yaprağı atmak turşunun lezzetini iki katına çıkarıyor.

BİBER TURŞUSUNUN İÇİNE SADECE 1 YAPRAK ATIN

Kıtır kıtır turşunun formülünü ustası açıkladı! İçine bir yaprak atınca...

Kereviz yaprağı, biber turşusunun içerisine sadece bir yaprak atıldığında, acı/tatlı baharatımsı aromasıyla biber turşusuna lezzet katıyor. Biber turşusu yaparken sıklıkla gözden kaçan bu ayrıntı, aslında herkesin dikkate alması gereken bir lezzet önerisi olarak görülüyor.

Turşu biber turşusu püf noktası