23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kıyır kıyır tadıyla ağızda dağılan kurabiye! Elmalı kurabiye tarifi...

Elmalı kurabiye en sevilen hamur işleri arasında yer alıyor. Bu harika atıştırmalığı evde ustaların sırrıyla yapabilirsiniz. İşte Türk mutfağının en sevilen kurabiyelerinden biri olan elmalı kurabiyenin püf noktalar...

Kıyır kıyır tadıyla ağızda dağılan kurabiye! Elmalı kurabiye tarifi...
A+ A-

Kurabiye tariflerinin en güzellerinden biri olan en güzel elmalı kurabiye karşınızda! Ağızda dağılan kıvamıyla, pratik kurabiyelerden oluşuyla kalplerinizi çalmaya gelecek bu kıyır kıyır elmalı kurabiye tarifi şekilleriyle, malzemeleriyle, hamuruyla tam ölçülü elmalı kurabiye yapmak isteyenlerin yardımına koşacak.

ELMALI KURABİYE TARİFİ İÇİN MALZEMELER

HAMURU İÇİN:

200 gram tereyağı (oda ısısında bekletilmiş)
1 çay bardağı sıvı yağ
3/4 çay bardağı yoğurt
3/4 su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
4,5 su bardağı un

ELMALI İÇ HARCI İÇİN:

3 adet büyük boy kırmızı elma(rendelenmiş)
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı dövülmüş ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın

ELMALI KURABİYE TARİFİNİN PÜF NOKTASI

Kullandığınız un miktarını hamurun kıvamına göre ½ su bardağı kadar azaltıp, arttırabilirsiniz. Kurabiyelere rahatça şekil vermek için hamuru streç film ile sararak buzdolabında 30 dakika kadar bekletebilirsiniz. 200 gram tereyağı için 14 yemek kaşığı tereyağı ilave edebilirsiniz.

ELMALI KURABİYE TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ

Fazla pişirmemeye gayret etmelisiniz zira kurabiyeler fırından çıktıktan sonra da bir süre daha pişmeye devam ederler.

ELMALI KURABİYE TARİFİ NASIL YAPILIR?

Elmalı kurabiye tarifini hazırlamak için rendelenmiş elmaları tavaya alın. Üzerine toz şekeri ilave edin. Karamelize olana dek pişirin.

Piştikten sonra üzerine yarım su bardağı kadar dövülmüş ceviz ve tarçın ekleyin, karıştırın.

Hamurunu hazırlamak için derin bir kaseye oda sıcaklığında yumuşamış tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, toz şeker, limon suyu ve karbonatı ekleyin. Güzelce yoğurun ve ardından unu da azar azar ekleyerek, ele yapışmayan fakat yumuşak olan bir hamur elde edin.

Hamuru tezgahın üzerinde toparlayın.

Tezgaha hafifçe un serperek açın. Yuvarlak şekiller çıkarıp elmalı harcı ortasına koyun ve iki yandan katlayın.

Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Oda sıcaklığına geldikten sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Kurabiyeleriniz artık servise hazır! Afiyet olsun..

Kaynak: Yemek.com

Kurabiye Tarif elmalı kurabiye tatlı kurabiye