22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Klasik pilavlardan çok farklı. Özbek usulü pilav; Tane tane oluyor lezzeti ise..

Geleneksel lezzetlerden biri olan Özbek pilavının tarifi araştırılıyor. Peki Özbek pilavının tarifi nasıldır? İşte Özbek pilavıyla ilgili bilmeniz gerekenler

Klasik pilavlardan çok farklı. Özbek usulü pilav; Tane tane oluyor lezzeti ise..
A+ A-

Özbek pilavı, Özbekistan'ın milli yemeği olarak bilinmektedir. Pirincin yanı sıra kuzu eti ve havuçla yapılan bu pilav, geçmişten bugüne ülkemizde de zevkle tüketilen yemekler arasında yer alıyor.

Eğer siz de farklı bir pilav tarifi arıyorsanız Özbek pilavı tarifini akşam yemeğinde mutlaka denemelisiniz. Özbek pilavını, Çok beğeneceğinize ve severek tüketeceğinize eminiz.

ÖZBEK PİLAVI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

3 su bardağı basmati pirinç (bardak 200ml)
500 gram kuşbaşı dana eti
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
3 adet orta boy havuç (ince uzun kesilmiş)
5 su bardağı su (et suyu karışık ) varsa
1 baş sarımsak
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı karabiber
3 kaşık kuş üzümü

Özbek pilavının lezzetli olması için gerçek tavuk suyu veya et suyu kullanmayı ihmal etmeyin.

Klasik pilavlardan çok farklı. Özbek usulü pilav; Tane tane oluyor lezzeti ise.. - Resim : 1

ÖZBEK PİLAVININ TARİFİ NASILDIR?

*Kuşbaşı etler uygun bir tencereye ilave edilir suyunu çekene kadar sıvı yağda güzelce kavrulur.
*Etler kavrulduktan sonra ince uzun doğranmış olan havuçlar eklenir ve yemeklik doğranmış soğan ilave edilir.
*Yumuşayana kadar yemek pişirilmeye devam edilir.
*Ardından pirinçler eklenir ve 2-3 dakika kadar daha kavrulur.
*Tuz, ve karabiberi ilave edin daha sonra kaynamış suyu ekleyin, karıştırın.
*1 baş sarımsağı pilavın üstüne koyun hafifçe üzerine bastırın.
*Tencerenin kapağını kapatın.
*10 dakika  kadar orta ateşte pişirin.
*Kuş üzümü ekleyip 5 dakika sonra ocağın altını alarak pilavı ocağın üstünden alın.
*Daha sonra üzerine bir mutfak bezi koyarak 20 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Özbek pilavının tarifi işte bu kadar kolay. Geleneksel pilavlardan farklı olan Özbek pilavının yanına 'cacık, kefir veya ayran' çok iyi yakışmaktadır. 

Son Dakika Haberleri