Köfteci Yusuf'un sahibi Yusuf Akkaş'tan haber alınamıyor! Aylar önce köfte tarifini böyle anlatmış...
Köfteci Yusuf’ta yapılan denetimlerde, numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandığı iddia edilmişti. Söz konusu haberlerin ardından firmanın sahibi Yusuf Akkaş’a ulaşılamadığı öğrenildi. Öte yandan Yusuf Akkaş'ın aylar önceki röportajı gündem oldu.
Ünlü bir köfteci restoran zincirine ilişkin domuz eti kullandığı iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü. Olayın yankıları sürerken T24 haber sitesi, bahsi geçen firmanın Köfteci Yusuf olduğuna dair belgeleri paylaştı. Dün akşam saatlerinde ortaya çıkan belgelere göre, birçok ilde şubesi bulunan Köfteci Yusuf’un etlerinde domuz eti kullanıldığı ve mahkeme kararıyla bu bilginin kamuoyuyla paylaşılmasının engellendiği anlaşıldı.
KÖFTECİ YUSUF'UN SAHİBİNDEN HABER ALINAMIYOR
'Helal Sertifika' ile ürünlerini satan firmanın firmanın sahibi Yusuf Akkaş ise olayın patlak vermesi sonrası sırra kadem bastı. Şirket avukatı ise konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirterek sessizliğini korumaya devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimler doğrultusunda 27 Şubat ve 7 Mart tarihlerinde sonuçlanan iki farklı muayene ve analiz raporunda, numune olarak alınan dana eti döneri ve tüketime hazır pişmiş köftede domuz etine rastlandı.
Yapılan incelemelerde, tek tırnaklı ya da kanatlı hayvan eti ise tespit edilemedi. İncelemeler pişmiş köfte eti ve dana eti dönerinden numune alınarak yapıldı. Pişmiş köfte etinden 300 gram, dana eti dönerinden 400 gram numune alındı. Raporlara göre her iki üründe domuz eti tespit edildi.
'İYİ KÖFTE'NİN TARİFİNİ VERMİŞ!
Bu haberlerin ardından Köfteci Yusuf’un sahibi Yusuf Akkaş’ın aylar önce çekilen ve iyi köftenin tarifini verdiği video yeniden gündem oldu.
Yusuf Akkaş, verdiği bir röportajda, “İyi köftenin sırrı içindeki malzemenin abartılı şekilde olmaması” ifadeleriyle söze başlayan Akkaş, “Kar düşünerek çok fazla baharat, çok fazla katkı koyarsan bu iyi köfte olmanın dışına çıkar. Bizim 25 yıldır değişmeyen bir reçetemiz var. Ekmek, tuz, pul, biber, soğan… Biz belirli oranda da kuzu eti koyuyoruz” ifadelerini kullanmıştı.