23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kahvaltılarınız şenlenecek! Mayasız pişi tarifi

Pişi en sevilen kahvaltılıklar arasında bulunuyor. Puf puf kabaran ve çıtırdayan pişiler herkesin sevdiği ortak lezzetlerden. Anında hazırlanan mayasız pişi tarifi arıyorsanız işte tarifi....

Kolay pişi tarifi Mayasız pişi tarifi mayasız pişi nasıl yapılır? Mayasız pişi malzemeleri
A+ A-

Pişi yediden yetmişe herkesin favori yiyeceklerinden. Hem tatlıyla hem tuzluyla uyum sağlayan pişinin anında hazır olmasını istiyorsanız mayasız pişi tarifini tercih edebilirsiniz. Üstelik bu pişi de puf puf kabarıyor ve çıtır çıtır oluyor. Peki mayasız pişi nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler...

MALZEMELER

-1,5 çay bardağı yoğurt
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-2 çay kaşığı tuz
-2,5 - 3 su bardağı un
-3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI

1) Orta boy bir kabın içerisine yumurtayı kırın. Üzerine yoğurdu ilave edin ve güzelce çırpın.

2) Çırpılmış malzemelerin üzerine kabartma tozunu ilave edin ve üzerine limon sıkın.

3) Unu eleyerek ekleyin. Bu aşamada unu kontrollü bir şekilde ilave edin. Fazla gelme ihtimalini bu şekilde engellemiş olursunuz.

4) Bu malzemeleri de ilave ettikten sonra güzelce karıştırın. Koyu kıvamlı ele yapışmayan bir hamur elde edin ve güzelce toparlayın.

5) Hafif unlanmış tezgahın üzerinde iki-üç beze halinde merdane yardımıyla orta kalınlıkta açın. Şeritler halinde kesin.

6) Şeritlerden minik dikdörtgenler elde edin ve bıçak yardımıyla uçlarına minik çizikler atın.

7) Hamurları kızgın yağın içerisine atın ve kızartıp fazla yağını süzdürerek servis edin.

Son Dakika Haberleri mayasız pişi pişi tarifi pratik tarifler kahvaltı tarifleri