Kore usulü tavuk evde nasıl yapılır?
Kore usulü tavuğun nasıl yapıldığı son zamanlarda oldukça merak ediliyor. Güney Kore’nin sevilen lezzetlerinden biri olan Kore usulü tavuk evde nasıl yapılır? İşte o lezzetli tarif!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Güney Kore’nin çok sevilen sokak lezzetlerinden biri bu yemektir. Aslında bir fast food türü olarak da geçer. Bu yemeğin bu kadar popüler olmasının bir sebebi sosunun özel olarak hazırlanmasıdır. Bu yemeğe Güney Kore’de “Dakgangjeong” adı veriliyor. Herkesin bayılarak yediği bu lezzetli tarifi sizler için paylaştık. Dilerseniz akşam yemeklerinize farklı bir lezzet katmak için dilerseniz de misafirleriniz geldiğinde onlara farklı bir yemek sunmak için bu tarifi deneyebilirsiniz. O zaman bu tarifin detaylarına geçelim! Kore usulü tavuk evde nasıl yapılır? İşte o tarif!
KORE USULÜ TAVUK EVDE NASIL YAPILIR?
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı kıyılmış sarımsak
- 2 yemek kaşığı süt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilo tavuk göğsü
- HARCI İÇİN
- 1/2 su bardağı un
- 1/2 su bardağı mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tuz
- SOSU İÇİN
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 2 çay kaşığı su
- 1 tatlı kaşığı domates püresi
- 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı beyaz sirke
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
YAPILIŞI
- Tavukları kuşbaşından biraz daha büyük doğrayın.
- Marinesi için sarımsak, toz zencefil, karabiber, tuz ve sütü ekleyip karıştırın. Tavukları 30 dakikalığına buzdolabına kaldırın.
- Pane harcı için tüm malzemeleri karıştırıp daha sonra marine ettiğiniz tavukların üstüne ekleyin.
- Sonrasında tavukları kızartın. Kızartma işlemi bittikten sonra yağı dinlendirip ikinci kere tavukları kızartın.
- Tavuğun sosu için öncelikle nişastayı su ile açın ve diğer tüm malzemeleri ekleyin ve sosu tencerede pişirin. Bu sırada acı sos ekleyebilirsiniz.