25 Kasım 2024 Pazartesi
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Közlenmiş patlıcan nasıl yapılır? İşte közlenmiş patlıcan tarifi!

Patlıcanla yapılan tüm yemekler çok lezzetli olur. Ancak patlıcanın közlenmiş halinin lezzeti de bir başkadır. Bugün közlenmiş patlıcanın nasıl yapılacağını anlattık. Közlenmiş patlıcan nasıl yapılır? İşte közlenmiş patlıcan tarifi!

Közlenmiş patlıcan nasıl yapılır? İşte közlenmiş patlıcan tarifi!
A+ A-

Közlenmiş patlıcan, lezzetli ve çok yönlü bir malzemedir. Közlenmiş patlıcanın yapımı oldukça kolaydır ve birçok yemekte kullanılabilir. Közlenmiş patlıcanlar, mezelerde, sandviçlerde, salatalarda veya birçok farklı yemekte kullanılabilir. Ayrıca, üzerine zeytinyağı, sarımsak, limon suyu ve baharatlar ekleyerek de tatlandırabilirsiniz. Dilediğiniz gibi süsleyebileceğiniz bu lezzetli tarifin ayrıntılarını paylaştık. Közlenmiş patlıcan nasıl yapılır? İşte çok lezzetli közlenmiş patlıcan tarifi!

közlenmiş patlıcan tarifi

KÖZLENMİŞ PATLICAN TARİFİ!

GEREKLİ MALZEMELER

  • 2-3 adet patlıcan (boyutlarına göre miktarı ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz

  • Zeytinyağı

Közlenmiş patlıcan nasıl yapılır? İşte közlenmiş patlıcan tarifi! - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. Patlıcanların kabuklarını soyun veya soyulmasını istemiyorsanız kabuklu olarak kullanabilirsiniz.

  2. Patlıcanları uzun ince dilimler şeklinde kesin. Dilimlerin yaklaşık olarak 1 cm kalınlığında olması iyi bir sonuç verir.

  3. Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu su içinde yaklaşık 30 dakika bekletin. Tuzlu su, patlıcanların acısını alır ve fazla suyunu atmasına yardımcı olur. Ardından patlıcanları bol suyla iyice yıkayın ve kurulayın.

  4. Bir fırın tepsisini yağlayın veya fırın kağıdı serin. Patlıcan dilimlerini tek bir kat halinde düzgün bir şekilde tepsinin tabanına yerleştirin.

  5. Üzerine zeytinyağı sürün. Her iki tarafını da yağlayın, böylece patlıcanlar eşit şekilde közlenir.

  6. Patlıcanları önceden ısınmış 200 derece fırında közlemeye başlayın. Patlıcanların her iki tarafı değişene kadar ara sıra çevirin. Bu işlem genellikle 20-30 dakika sürer.

  7. Patlıcanlar kızarana ve yumuşayana kadar fırında tutun. Közlenmiş patlıcanlar kendi kendine közlendiğinde lezzet kazanır. Bu süre zarfında patlıcanları yakından izlemek önemlidir, çünkü bazen bazı bölgeler diğerlerinden daha hızlı közlenir.

Son Dakika Haberleri Közlenmiş patlıcan Közlenmiş patlıcan nasıl yapılır közlenmiş patlıcan tarifi