Krep nasıl yapılır? Krep hamurunun püf noktaları neler?
Krepin sevmeyenini bulmak zordur. Genellikle herkesin çok severek tükettiği krep hamurunun hazırlanışı da çok önemlidir. Bu püf noktaları uyguladığınızda evde mükemmel krepler yapabilirsiniz. Krep nasıl yapılır? Krep hamurunun püf noktaları neler? İşte ayrıntılar...
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala

A+
A-
Dünya mutfağında krep olarak adlandırılır ancak biz akıtma da deriz. Hem tuzlularla hem tatlılarla çok yakışan krepin tarifi de oldukça zevklidir. Mükemmel krep hamuru yapabilmek için bazı püf noktaları var. Bunları dikkate aldığınızda evde kahvaltılarınızı şenlendirecek harika krepler yapabilirsiniz. Krep nasıl yapılır? Krep hamurunun püf noktaları neler? İşte ayrıntılara göz atalım.
KREP NASIL YAPILIR?
Krep hazırlamak için öncelikle gerekli malzemelere göz atalım.
Gerekli malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı un
Yapılışı:
- 2 adet yumurtayı derin bir karıştırma kabının içine kırın.
- Önce sütü sonra sıvıyağı daha sonra da tuzu ekleyip mikserle çırpın.
- Çırptıktan sonra unu da ekleyip 2-3 dakika kadar tekrar çırpın.
- Krep hamurunuz artık hazır.
- Orta boy bir krep ya da teflon tavayı az miktarda sıvıyağ ile yağlayın.
- Yağ biraz ısındıktan sonra yarım kepçe kadar krep hamurundan alıp tavanıza döküp yayın.
- Tavanın sağına soluna eşit yaydıktan sonra orta ateşte arkalı önlü pişirin.
KREP HAMURUNUN PÜF NOKTALARI NELER?
Hazırladığınız kreplerin mükemmele yakın olmasını istiyorsanız uygulamanız gereken bazı püf noktaları vardır.
- Öncelikle krepi yapacağınız tavayı iyi seçmelisiniz. Yapışan, yanan tavalarda yapmaya çalışırsanız hazırladığınız krep harcı ne kadar iyi olursa olsun, sonuç kötü olacaktır. Mutlaka krep tavası ya da yanmaz-yapışmaz düz bir demir döküm tava tercih etmelisiniz.
- Bir diğer önemli nokta, malzemeleri iyi seçmeniz gerektiğidir. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması gerektiğini unutmayın. (Süt, yumurta gibi)
- Krep hamurunu hazırlarken önce sıvı malzemeleri ekleyip karıştırmaya özen gösterin. Un gibi malzemeleri en baştan koyduğunuzda bulamaç gibi bir kıvam elde etmeniz kaçınılmazdır. Ve her ne kadar tarifte unun miktarı yazsa da siz unu birden eklemeyin. Yavaş yavaş mümkünse bir kaşık yardımıyla ekleyip karışımına özen gösterin.
- Karıştırma işleminde el blenderı kullanmanız malzemelerin daha pürüzsüz bir kıvama gelmesine yardımcı olacaktır. Böylece krep harcının içerisinde bir tortu kalmamış olacak.
- Eğer mümkünse krep harcını hazırladıktan sonra 1 saat kadar oda sıcaklığında dinlendirmeniz krep hamurunuzun daha mükemmel olmasını sağlayacaktır. Hatta 1 gece dolapta bekleyip ertesi gün de pişirebilirsiniz.
- Pişirme işleminde tereyağı ya da zeytinyağı değil mutlaka sıvıyağı kullanmanızı öneririz. Çünkü sıvıyağında diğer yağlara göre ısıya dayanıklılığı daha fazladır. Bu sayede yağ yanmadan pişirme işlemine devam edebilirsiniz.
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.