20 Eylül 2024 Cuma
İstanbul 23°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Krep yaparken hiç dikkat etmiyoruz! Lezzetini kaçıran hata

Krep pişirirken lezzetini kaçıran bir hata var. Kahvaltıda eğer canınız krep çektiyse bu aşçılık sırları işinizi kolaylaştıracak

Krep yaparken hiç dikkat etmiyoruz! Lezzetini kaçıran hata
A+ A-

Krep, dilimize akıtma olarak geçen ve sabah kahvaltılarımızda kolaylıkla hazırlayıp tüketebileceğimiz bir lezzet olarak bilinmektedir.

Krep tarifi içerisinde evde krep nasıl yapılır tarif etmekle birlikte yapılışı esnasında kullanılan malzemeleri ve daha pek çok detayı sizler için bir araya getirdik.

KREP PİŞİRİRKEN BAZI PÜF NOKTALARA DİKKAT ETMEK GEREKİYOR

* Krep hamuru iyi pişirilmelidir.

* Ocak ısısı iyi ayarlanmalıdır. 

ÇEVİRİRKEN DİKKAT EDİN

*Krepler mutlaka bir spatula yardımı ile çevrilmeli. Kreplerin yırtılmaması için de mutlaka plastik spatula tercih edilmelidir. Aksi takdirde krep pişerken dağılacak ve hiç lezzetli olmayacaktır.

TAVA SEÇİMİ ÇOK ÖNEMLİ

Krep yaparken mutlaka yapışmaz tavalar tercih edilmelidir. Bu sayede krepler yapışmadan da pişirilebilir.

Krep yaparken hiç dikkat etmiyoruz! Lezzetini kaçıran hata - Resim : 1

KREP TARİFİ İÇİN MALZEMELER;

-4 adet yumurta
-2 su bardağı su
-2 su bardağı süt

-1 buçuk su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
-Tava için tereyağı

KREP NASIL YAPILIR?

*Mükemmel bir krep için ilk adım yanmaz yapışmaz bir teflon tava.

*Un, su, süt ve tuzu aynı kapta iyice çırpalım. Topaklanmamasına dikkat edelim.

*Tavayı yüksek ateşte iyice ısıtalım ardından bir çay kaşığı yapı üzerinde gezdirelim. Yaptığımız karışımdan bir kepçe tavaya döküp yayalım. Krepleri pişirirken her seferinde eşit  miktarda dökmeye dikkat edelim. Böylelikle pişirmiş olduğumuz tüm krepler eşit boyutlarda olacaktır. 

*Döktüğünüz karışım iyice piştikten sonra diğer yüzünü çevirin hafif koyu bir görünümde olmalı.

*Servis tabağına aldığınız krepleriniz hazır. Dilerseniz pudra şekeri ve çilek ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Pişen kreplerinizi ister çayla isterseniz mis gibi sade Türk kahvesiyle tüketebilirsiniz...

Derleme: Aydinlik.com.tr

Son Dakika Haberleri krep nasıl yapılır krep dağılıyorsa ne yapabilirim