23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Kurabiye gibi kıyır kıyır poğaçanın sırrını verdi! Yoğurda bir çay kaşığı eklemeniz yetiyor...

Canınız ağızda dağılan nefis bir poğaça çekiyorsa doğru yerdesiniz! Tarifi uygularken dikkat edeceğiniz birkaç küçük adımla gevrek poğaçalar pişirmek çok kolay! Üstelik mayalanmasını bekleme derdi de yok! İşte kıyır kıyır poğaçaların püf noktaları...

Kurabiye gibi kıyır kıyır poğaçanın sırrını verdi! Yoğurda bir çay kaşığı eklemeniz yetiyor...
A+ A-

Isırdığınızda dağılan gevrek poğaçalar yapmak aslında oldukça pratik. Kahvaltıların, gün sofralarının ve çay saatlerinin gözde lezzeti olan bu poğaçaları ufak tüyoları dikkate alarak kolayca hazırlayabilirsiniz. İçerisine istediğiniz malzemeleri ekleyebileceğiniz bu reçetenin can alıcı noktası kıtır kabuğu! Tazeliğini günlerce koruyan gevrek poğaçalar mis kokusuyla evinizi sarmayı bekliyor!

GEVREK POĞAÇA TARİFİ VE PÜF NOKTALARI

Malzemelerinizi oda sıcaklığında kullanın
Hamur işlerinin olmazsa olmazı oda sıcaklığındaki malzemeler. Kıyır kıyır bir poğaça yapmanın yolu da buradan geçiyor! Katı yağ, yumurta ve yoğurt gibi ürünlerin ılık olmasına dikkat edin.

Hem katı hem sıvı yağ ekleyin
Poğaçaya gevrekliğini veren malzememiz yağ! Oda sıcaklığına gelip yumuşayan katı yağ ile birlikte sıvı yağ eklemeyi de unutmayın. Katı yağ olarak margarin veya tereyağını kullanabilirsiniz.

Yoğurdun kıvamına dikkat edin
Ağızda dağılan poğaçaların bir diğer olmazsa olmaz malzemesi yoğurt! Yoğurdun ne çok sulu ne de çok katı kısmını kullanmamak gerekiyor. Orta katılıkta kullanacağınız yoğurtla gevrek poğaçalara bir adım daha yakınsınız!

Unu yavaş yavaş ilave edin


Kurabiye gibi kıyır kıyır poğaçanın sırrını verdi! Yoğurda bir çay kaşığı eklemeniz yetiyor... - Resim : 1

Yumurta, yağ ve yoğurdu karıştırdınız, sıra kabartma tozu ve una geldi! Ele yapışmayan bir kıvam elde etmeniz gerekiyor. Bu yüzden unu yavaş yavaş eleyerek eklemeli, fazla un eklemekten kaçınmalısınız. Aksi takdirde hamurunuz fazla katı olacak ve pişerken kabarmayacak!

Ekstra kıtırlığın sırrı sirkede gizli
''Bana bu yetmez, en gevrek poğaça tarifini arıyorum!'' diyorsanız hiç merak etmeyin onun için de bir püf nokta mevcut! Sıvı malzemelerle birlikte ekleyebileceğiniz bir çay kaşığı kadar sirke, poğaçanızın çok daha gevrek olmasını sağlayacak.

Ağır ağır pişirin ve dinlendirip servis edin
Kurabiye gibi kıyır kıyır poğaçanın sırrını verdi! Yoğurda bir çay kaşığı eklemeniz yetiyor... - Resim : 2

Şekil verip tepsiye dizdiğiniz hamuru fırına verme aşamasına geldiniz! Fırını önceden ısıtmayı ihmal etmeyin ve çok yüksek dereceye ayarlamayın. Daha düşük ısıda yavaş yavaş poğaçaların içini pişirirken kabuğunun kıtır olmasını sağlamak mümkün. Pişen poğaçalarınızın üstünü soğuyana kadar kapatmayın ki yumuşamasın. İşte parmaklarınızı yeme garantili gevrek poğaçalarınız hazır!

Poğaça POĞAÇA TARİFLERİ hamur işi tarifleri poğaça nasıl yapılır